Úvod  -> Koncerty v Jihočeském kraji  ->  Koncerty v Českém Krumlově

Zahajovací galavečer- Český Krumlov

Akce již proběhla!

18.09.2020

Akce již proběhla!

20:00

Zámecká jízdárna Český Krumlov

Cena:2385,-

PRODEJ VSTUPENEK Zahajovací galavečer- Český Krumlov -Zámecká jízdárna Český Krumlov koupit vstupenku na Zahajovací galavečer- Český Krumlov -Zámecká jízdárna Český Krumlov Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Zahajovací galavečer- Český Krumlov

Z důvodu vládních omezení přeloženo z původního termínu 17.07.2020. Vstupenky zůstávají v platnosti.


Jiří Bárta (violoncello), Filharmonie Bohuslava Martinů, dirigent: Leoš Svárovský


Zahájení 29. ročníku MHF Český Krumlov se odehraje v Zámecké jízdárně. Vystoupí violoncellista Jiří Bárta, který patří k nejlepším violoncellistům své generace. V rámci své rozsáhlé koncertní činnosti vystupuje s orchestry, jako jsou Berliner Symphoniker, Royal Philharmonic Orchestra London ad. Je pravidelně zván na prestižní hudební festivaly a na koncerty do významných koncertních sálů celého světa. Jiřího Bártu v Českém Krumlově doprovodí Filharmonie Bohuslava Martinů pod taktovkou Leoše Svárovského, zazní Dvořákův Koncert pro violoncello a orchestr h moll, Op. 104 a v druhé části koncertu pak slavné Musorgského Obrázky z výstavy.

Jiří Bárta patří k předním českým violoncellistům, pravidelně spolupracuje s umělci světových jmen, jakými jsou např. Charles Dutoit, Libor Pešek, Gennadij Rožděstvenskij, Maxim Šostakovič, Vadim Repin, Konstantin Lifschitz ad. Koncertuje s Českou filharmonií, London Symphony Orchestra či Berliner Symphoniker. Již dvanáctým rokem je uměleckým ředitelem Mezinárodního hudebního festivalu v Kutné hoře, je také vášnivým propagátorem soudobé hudby.

 Filharmonie Bohuslava Martinů sídlí v Kongresovém centru Zlín. Do repertoáru orchestru patří velká symfonická díla i skladby přesahující oblast klasické hudby (šanson, jazz, rock, pop nebo hudba filmová). FBM spolupracuje s mnoha předními českými i zahraničními dirigenty (Petr Altrichter, Jakub Hrůša, Tomáš Hanus, Tomáš Netopil, Stanislav Vavřínek, Jakub Klecker, Vojtěch Spurný, Robert Kružík a řada dalších). Hlavním hostujícím dirigentem je Leoš Svárovský. Z významných sólistů zde vystupovali Mstislav Rostropovič, Daniel Schafran, Mischa Maisky, Vadim Repin, Jennifer Larmore, Eugen Indjić, Sergej Krylov, Libuše Domanínská, Josef Suk, Ivan Moravec, Dagmar Pecková, Magdalena Kožená, Fazil Say, orchestr doprovázel v posledních letech Rolanda Villazóna, Montserrat Caballé, Olgu Peretyatko, Josepha Calleju, Angelu Gheorghiu, Pretty Yende, Adama Plachetku ad. Vystupuje takřka po celé Evropě i ve světě (2016, 2018 Indie, 2017 Jižní Korea). Již od roku 1972 je FBM Zlín pořadatelem ojedinělého mezinárodního festivalu mladých koncertních umělců Talentinum a organizuje rovněž podzimní mezinárodní hudební festival Harmonia Moraviae.



ULOŽIT SI TUTO AKCI





Zahajovací galavečer- Český Krumlov -Zámecká jízdárna Český Krumlov

PRODEJ VSTUPENEK Zahajovací galavečer- Český Krumlov -Zámecká jízdárna Český Krumlov prodej vstupenek  Zahajovací galavečer- Český Krumlov -Zámecká jízdárna Český Krumlov Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY na Zahajovací galavečer- Český Krumlov -Zámecká jízdárna Český Krumlov

Zaslat odkaz na kulturní akci Zahajovací galavečer- Český Krumlov -Zámecká jízdárna Český Krumlov na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?