Úvod  -> Koncerty v Olomouckém kraji  ->  Koncerty v Šumperku

Večery S - ZAjiSTÉ, Kuba Lukáč, SPS Perchta

Akce již proběhla!

1.12.2023

Akce již proběhla!

19:00

Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice

Cena:160 Kč/200 Kč

Popis kulturní akce Večery S - ZAjiSTÉ, Kuba Lukáč, SPS Perchta

 

Hudební duo ZAjiSTÉ z Prahy a Českého Krumlova vzniklo díky osudově náhodnému setkání v říjnu 2021. Ke svým vystoupením vyhledává komorní prostředí drobných klubů a útulných kaváren, kde nejsnáze dochází k navázání blízkého kontaktu s publikem, složeným ze zástupců všech generací. Diváci se přicházejí nořit do atmosféry písní a textových obrazů, v duchu cestovat a nezřídka se i zasmát. Zejména děti, ale i někteří dospělí tancují. Postupem času začínají spolu s duem, které tvoří Daniel Razím & Ivan Studený, také zpívat. Zajisté!

Jakub Lukáč je 26letý písničkář, který ve svých písních kombinuje hravost s jemnou nostalgií. Doprovází se na kytaru, občas svoje vystoupení zpestří krátkou básní nebo sólem na kazoo. Vlastní tvorbě se začal věnovat už v dětství, později hrával se svými přáteli v ulicích Českého Krumlova. V současnosti ho hudba provází studiem všeobecného lékařství v Praze, kde vystupuje na koncertech a večerech autorského čtení. Své nové nahrávky se chystá brzy vypustit do světa pod pseudonymem Vrabčák.

Smíšený pěvecký sbor Perchta působí v České Krumlově od roku 1994 a nyní jej vede sbormistryně Eva Řehulková. V repertoáru najdeme skladby renesanční polyfonie, baroka, klasicismu či skladby současných autorů. Velkou část repertoáru představují nejrůznější úpravy lidových písní. Vystoupení pětatřicetihlavého sboru bývá zvukomalebnou ozdobou sakrálních i divadelních míst často za doprovodu komorního orchestru. V Divadle U Kapličky se prostřednictvím Perchty můžete těšit na neobvykle sytý hudební závěr VII. ročníku Večerů S koncerty 2023.


ULOŽIT SI TUTO AKCI





nested2@volny.cz
https://www.spolektiv.cz/koncerty/vecery-s-viii-1-12-2023

 Večery S - ZAjiSTÉ, Kuba Lukáč, SPS Perchta -Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice

Zaslat odkaz na kulturní akci Večery S - ZAjiSTÉ, Kuba Lukáč, SPS Perchta -Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?