Úvod  -> Koncerty v Jihočeském kraji  ->  Koncerty v Českých Budějovicích

Večery S - Mirek Baldrych & Baldaband, Jarda Hnízdil & hosté, Jana P.S.

Akce již proběhla!

26.1.2024

Akce již proběhla!

19:00

Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice

Cena:160 Kč/200 Kč

Popis kulturní akce Večery S - Mirek Baldrych & Baldaband, Jarda Hnízdil & hosté, Jana P.S.

Mirek Baldrych je písničkář s osobitým hlasem a rockovým výrazem. Autor textů snažících se vždy něco sdělit a hudby, která staví na melodičnosti. Na rock-big-beatové začátky s kapelami Kenton a Mt. Říp navázal Mirek Baldrych spoluprací s Pavlem Pazourkem ve folkové formaci Vedvou. Vlastní tvorbu (CD Jahodová pole, Růžové sny, Ponocování, Lovci stínů, Trilobit) a sólová vystoupení obohacuje o spolupráci s dalšími muzikanty s kapelou Baldaband a na Večeru S ho doprovodí Radomír Martínek (cajon, bicí, doprovodný zpěv) a Štěpán Kleček (klávesy, baskytara, doprovodný zpěv).

Jarda Hnízdil & hosté bude spojovacím článkem mezi dvěma kapelami, ale především vzpomínkovým vystoupením k padesátému koncertu Večerů S. Jarda uvede své autorské písně a společně se svými hosty a diváky vzpomene na první padesátku koncertů Večerů S na jevišti Divadla U Kapličky v Českých Budějovicích.

Jana P.S., rodačka z Českého Krumlova, začínala ve sboru Krumlovská Medvíďata a později ve skupině Exfanta. Za VŠ studií v Praze začala zpívat ve skupině Pětník a bluesrockové formaci InCheckGP. Fúze vokální hudby, bluesového feelingu a countryrockového soundu se promítla na její debutovou sólovou desku Ode zdi ke zdi. Pražský křest alba z června 2023 byl prvním velkým koncertem kapely Jana P.S., jejíž jádro tvoří muzikanti z InCheckGP (Petr Zimák, Tomáš „Fixa“ Soukup, Honzík Rydl, Vašek Spurný, David "Pedro" Nagy). Dalšími členy jsou zpěváci z Pětníku (Alena Čápová, Jirka Havelka), Jana Bílíková (Meziměsto) a Luboš Lauterbach (cajon). Na Večeru S se můžete těšit i na jihočeský křest alba Ode zdi ke zdi.



ULOŽIT SI TUTO AKCI





nested2@volny.cz
https://www.spolektiv.cz/koncerty/vecery-s-i-26-1-2024


Zaslat odkaz na kulturní akci Večery S - Mirek Baldrych & Baldaband, Jarda Hnízdil & hosté, Jana P.S. -Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?