Úvod  -> Koncerty v Olomouckém kraji  ->  Koncerty v Šumperku

Večery S - Drc, Katka Hajná, Nepresso

Akce již proběhla!

22.9.2023

Akce již proběhla!

19:00

Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice

Cena:160 Kč/200 Kč

Popis kulturní akce Večery S - Drc, Katka Hajná, Nepresso

Českobudějovická skupina Drc hraje na folkové scéně již 33 let. Klíčovou sestavu tvoří Hana a Jan Švejkarovi, kteří po celá léta tvoří stabilní základnu celého uskupení včetně písní z jejich autorské dílny. Mají za sebou mnohé, mnoho úspěchů i změn, které se promítly do čtyř alb i do zvětšování či zmenšování kapelní formace. V současné době skupinu DRC tvoří Hanka a Honza Švejkarovi, Vítek Zicha, Kristína Dlouhá Nídlová a Honza Švejkar ml. s foukací harmonikou.

Katka Hajná je písničkářka z Českých Budějovic, vystupující od roku 2017 s vlastní tvorbou, která balancuje na pomezí folku-rocku a občas zavítá i do undergroudu. Z hlubokého pohnutí srdce se rozhodla následovat svůj vnitřní hlas a zhudebňuje básně neúnavně napadající její mysl. Tematicky jsou její písně z kategorie “ze života”, čemuž se nebrání a dodává: “Po úmorném souboji se životem o hledání jeho smyslu mi bylo uleveno, když se srdce, ruce, hlava i smysly spojily, aby vytvořily společný projekt, jež mi opatří letmé dávkování klidu a střídmé usrkování tvořivosti za účelem pohlazení duše. Nelze nevyhovět!”

Kapela Nepresso, v současné sestavě hrající od roku 2021, hraje široký repertoár od španělsky laděných nálad přes tvorbu známých popových i folkových interpretů a z části obsahuje i vlastní tvorbu. Aranže pro tři španělské kytary (Michal Urban, Tereza Dědičová, Martin Zámečník), sametový ženský vokál (Magdaléna Koberová) a bohaté perkuse (Radim Pígl) jsou výsledkem mnohaletého předchozího vývoje kapely a utváří ucelený dojem, kterým má Nepresso v plánu působit na své publikum.

Je pro Vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.



ULOŽIT SI TUTO AKCI





https://www.spolektiv.cz/koncerty/vecery-s-v-22-9-2023


Zaslat odkaz na kulturní akci Večery S - Drc, Katka Hajná, Nepresso -Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?