Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze

V Gabriel Loci zazní Beethoven v podání Ensemble Terrible

Akce již proběhla!

17.10.2022

Akce již proběhla!

19:30

Gabriel Loci, Holečkova 106/10, Praha 5


Popis kulturní akce V Gabriel Loci zazní Beethoven v podání Ensemble Terrible

Pod názvem ´eroica > re:destructed´ uvede Ensemble Terrible, soubor hudebníků a skladatelů z HAMU, program skladeb inspirovaných Beethovenovou symfonií „Eroica“. Pro své koncerty hledá ansámbl nové formy a možnosti, a proto vznikla i myšlenka spojení s neobyčejnými prostory Gabriel Loci. Koncert v areálu bývalého kláštera sv. Gabriela na Smíchově proběhne 17. října.

 

Ensemble Terrible je složený převážně z absolventů a studentů Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze. Soubor se zabývá hudbou 21. století - současnou a budoucí. Prezentují to nejčerstvější, co se na poli zvaném soudobá klasická hudba urodilo. Své představení obohacují o další formy umění, a proto spolupracují i se studenty tance, choreografie, filmu a režie, nebo také s recitátory. Soubor odmítá rozdělení žánrů na vysoké a nízké, dobré a špatné. To, co se teď může zdát jako strašné - „terrible“ se záhy může stát strašně krásným… nebo také ne.

 

V říjnu uvede v Gabriel Loci úryvky z Beethovenovy symfonie Eroica, která je označována jako nejlepší symfonií všech dob. Dále jsou na programu připraveny následující skladby, které zazní jako premiéry:

 

Patrik Kako: jouissance_e (premiéra)

Richard Grimm: Symphony No. 3 E-Flat Major ("Eroica"), Op. 55: úprava (premiéra)

Marián Lejava: Amid van dare (facing yesterdays No. 1) (premiéra)

Noemi Savková: Rekonstrukce Eroické symfonie (premiéra)

Kory Reede: "After" is what we have to live with (premiéra)

Petr Hora: (premiéra)

 

Celé představení povede dirigent Patrik Kako.

 

 

Gabriel Loci nabídl pro koncert svůj prostor. V bývalém klášteru má dnes ateliéry 30 umělců, prostory jsou pronajímány pro firemní, soukromé nebo kulturní akce a v letních měsících pro svatební hostiny. Pořádají se zde festivaly, koncerty nebo hudební show. Areál je také velmi oblíben mezi českými a zahraničními filmovými produkcemi.  



ULOŽIT SI TUTO AKCI





pokladna@gabrielloci.com
https://program.gabrielloci.com/


Zaslat odkaz na kulturní akci V Gabriel Loci zazní Beethoven v podání Ensemble Terrible -Gabriel Loci, Holečkova 106/10, Praha 5 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?