Úvod  -> Film v Praze  ->  Film v Praze

Svobodné děti - promítání filmu a beseda- Praha

Akce již proběhla!

25.09.2022

Akce již proběhla!

Komunitní centrum Unitaria, Anenská 186/5, Praha

Cena:150 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Svobodné děti - promítání filmu a beseda- Praha -Komunitní centrum Unitaria, Anenská 186/5, Praha

KOUPIT VSTUPENKY

Popis akce Svobodné děti - promítání filmu a beseda- Praha

Promítání filmu a beseda se Zdeňkou Šíp Staňkovou a dalšími účinkujícími

Přijďte na promítání dokumentu Svobodné děti s besedou a nechte se inspirovat zkušenostmi rodin a škol na cestě za trochu jiným přístupem k dětem v oblasti vzdělávání i životě.

Jak vypadá život dětí, které dostanou větší svobodu ve svém životě a vzdělávání? Co se děje ve školách, kde hodiny nejsou povinné? A co když děti nechodí do školy a rodiče je doma do učení nenutí? Je možné rozšířit respektující výchovu i do oblasti vzdělávání? Může vůbec vzdělávání založené na dobrovolnosti fungovat? A jaké jsou s tím u nás zkušenosti?

Na tyto a mnoho dalších otázek odpovídá unikátní dokumentární film Svobodné děti Zdeňky Šíp Staňkové a režiséra Jana Minaříka, který vypráví příběhy českých rodin a škol na cestě za větší svobodou v životě i vzdělávání dětí.

Film představuje unikátní průřez tematikou svobodného vzdělávání, který v Česku dosud chyběl, ačkoli si tento přístup získává čím dál tím větší počet stoupenců jak u nás tak i ve světě. Přijďte na promítání filmu Svobodné děti a nechte se inspirovat.

Délka dokumentu: 119 minut

Režie: Jan Minařík

Oficiální stránky filmu, kde najdete více informací: https://svobodnedeti.cz/

------------------------

Po promítání se můžete těšit na besedu se spoluautorkou filmu Zdeňkou Šíp Staňkovou, koordinátorem filmu Martinem Šípem a dalšími účinkujícími, kteří budou průběžně oznámení ve FB události, kde také naleznete více informací o jednotlivích besedujících".

Zeptat se budete moci na témata v souvislosti s filmem, svobodným vzděláváním, respektujícím rodičovství a osobními zkušenostmi besedujících s těmito tématy. Beseda bude trvat 60–90 minut podle počtu otázek.

A protože na akci přijde hodně lidí podobného naladění, po diskuzi bude ještě asi hodinu možnost vzájemně sdílet a seznamovat se v prostorách přilehlé kavárny. 



Štítky: Kino, Přednáška / Konference, Osobní rozvoj

ULOŽIT SI TUTO AKCI





Svobodné děti - promítání filmu a beseda- Praha -Komunitní centrum Unitaria, Anenská 186/5, Praha

PRODEJ VSTUPENEK Svobodné děti - promítání filmu a beseda- Praha -Komunitní centrum Unitaria, Anenská 186/5, Praha

KOUPIT VSTUPENKY na Svobodné děti - promítání filmu a beseda- Praha -Komunitní centrum Unitaria, Anenská 186/5, Praha

Zaslat odkaz na kulturní akci Svobodné děti - promítání filmu a beseda- Praha -Komunitní centrum Unitaria, Anenská 186/5, Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?