Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze

Son Lux- koncert Praha

Akce již proběhla!

28.02.2023

Akce již proběhla!

Roxy Praha 1 Dlouhá 33, Praha 1 11000

Cena:590 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Son Lux- koncert Praha -Roxy Praha 1 Dlouhá 33, Praha 1 11000

Popis kulturní akce Son Lux- koncert Praha

Experimentální trio Son Lux v čele s Ryanem Lottem je k nezastavení a po loňském úspěchu soundtracku k filmu Everything Everywhere All at Once vyrazí na velké evropské turné. Na kontinentu nejprve zahrají letos v létě na vybraných festivalech, vrcholem ale bude série samostatných koncertů, která nemine ani pražský klub Roxy. Tam Son Lux vystoupí 28. února 2023.
 
Od jejich vzniku v roce 2008 se přístup Son Lux k hudbě vůbec nezměnil. Skládání skladeb připodobňují k sonickému testování podobnému vaření luxusních pokrmů, kdy má každá přísada svou jedinečnou vlastnost a její dekonstrukce na molekulární úroveň přináší překvapivé výsledky. Son Lux vznikli jako sólový projekt Ryana Lotta, v roce 2014 se ale definitivně proměnili v tříčlenný projekt, když vliv koncertních muzikantů Rafiqa Bhatii a Iana Changa začal ovlivňovat podobu celého projektu. Společně pak nahráli úspěšná alba Brigher Wounds (2018) a Tomorrows (2021).
 
Právě Tomorrows popisují jako svůj největší experiment. Na stopáži tří remixových alb, kde se nemuseli držet žádných restrikcí daných formátem, mohli naplno rozvést všechny své hudební nápady.
 
Ryan Lott vytvořil projekt Son Lux jako prostor pro objevování souvislostí mezi hudebními žánry. Klasicky školený muzikant zde zkoumal limity a mantinely postrocku, maximalistické elektroniky, soulu i popu. Než v roce 2014 prorazil se svým vlastním projektem díky úspěchu singlů Easy nebo Lost It to Trying, skládal Lott hudbu také pro reklamy. Během několika let spolupracoval s Woodkidem, Mosesem Sumneym, Lorde nebo Sufjanem Stevensem a podílel se rovněž na hudbě k filmům Zmizení Eleanor Rigbyové či Papírová města.
Pořadatel
Fource Entertainment s.r.o. Lidická 797/18, 150 00, Praha, Česká republika

Koncert Son Lux v únoru 2023 v Praze




Štítky: Undefined, Undefined

ULOŽIT SI TUTO AKCI





Son Lux- koncert Praha -Roxy Praha 1 Dlouhá 33, Praha 1 11000

PRODEJ VSTUPENEK Son Lux- koncert Praha -Roxy Praha 1 Dlouhá 33, Praha 1 11000

Zaslat odkaz na kulturní akci Son Lux- koncert Praha -Roxy Praha 1 Dlouhá 33, Praha 1 11000 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?