Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze

RADIM ZENKL & ONDRA KOZÁK/HOST: NORBI KOVÁCS/- Praha

Akce již proběhla!

30.10.2022

Akce již proběhla!

20:30

Malostranská Beseda Praha

Cena:200,-

PRODEJ VSTUPENEK RADIM ZENKL & ONDRA KOZÁK/HOST: NORBI KOVÁCS/- Praha -Malostranská Beseda Praha koupit vstupenku na RADIM ZENKL & ONDRA KOZÁK/HOST: NORBI KOVÁCS/- Praha -Malostranská Beseda Praha Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce RADIM ZENKL & ONDRA KOZÁK/HOST: NORBI KOVÁCS/- Praha

Čechoameričan Radim Zenkl založil toto hudební duo s Ondrou Kozákem jako svůj evropský koncertní projekt. Posluchači se můžou těšit na skladby a písně z vlastní tvorby obou hráčů doplněné o bluegrassové, swingové, keltské a „world music“ tradicionály v osobitých aranžmá. Oba hudebníci jsou multiinstrumentalisté a jejich vystoupení zaujme také méně obvyklými kombinacemi strunných, smyčcových i dechových nástrojů. Část programu jsou zárověň písně, obsahující sólový zpěv obou hudebníků a jejich vícehlas. Koncert bude zároveň křestem jejich prvního společného CD a jako host s nimi vystoupí jedinečný kytarista Norbi Kovácz, sólo i všichni společně. 

Radim: mandolína, flétny, didgeridoo, zpěv

Ondra: kytara, housle, dobro, baskytara, zpěv

Radim Zenkl se narodil v Opavě, v 80-tých letech působil v ostravských skupinách Athabasca a Rozkol. V roce 1985 založil a vedl skupinu Tyrkys, která vyhrála ve finále Porty v roce 1988. Od léta roku 1989 působí v USA, kde v roce 1992 zvítězil v prestižní celoamerické mandolinové soutěži s mezinárodní účastí Winfield Mandolin Championship. Natočil devět CD, spolupracoval jako studiový hráč na více než 60-ti CD a vynalezl speciální mandolínovou techniku, tzv. „Zenkl style“, při které nástroj zní jako dva nástroje současně. 

Ondra Kozák původem z Orlové se věnuje se převážně akustické hudbě: bluegrass, folk, new acoustic. Jako kytarista natočil dvě sólové desky (Ataman, 2014; Overtones, 2019) a získal 5x titul „Kytarista roku“ v Anketě Bluegrassové asociace ČR. Podílel se na více jak 20 studiových albech s různými skupinami, se kterými celkem 4x vyhrál prestižní soutěž o evropskou kapelu roku na francouzském La Roche Bluegrass Festivalu. Organizuje hudební workshopy, připravuje podcast pro muzikanty, založil online hudební dílnu a je autorem několika výukových publikací. 




ULOŽIT SI TUTO AKCI





RADIM ZENKL & ONDRA KOZÁK/HOST: NORBI KOVÁCS/- Praha -Malostranská Beseda Praha

PRODEJ VSTUPENEK RADIM ZENKL & ONDRA KOZÁK/HOST: NORBI KOVÁCS/- Praha -Malostranská Beseda Praha prodej vstupenek  RADIM ZENKL & ONDRA KOZÁK/HOST: NORBI KOVÁCS/- Praha -Malostranská Beseda Praha Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY na RADIM ZENKL & ONDRA KOZÁK/HOST: NORBI KOVÁCS/- Praha -Malostranská Beseda Praha

Zaslat odkaz na kulturní akci RADIM ZENKL & ONDRA KOZÁK/HOST: NORBI KOVÁCS/- Praha -Malostranská Beseda Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?