Úvod  -> Koncerty ve Středočeském kraji  ->  Koncerty v Praze-západ

Petra Ernyei Trio a Jazz Efterrätt - Černošice

Akce již proběhla!

11.07.2021

Akce již proběhla!

Amfiteátr u školy, Školní, Černošice

Cena:170 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Petra Ernyei Trio a Jazz Efterrätt - Černošice -Amfiteátr u školy, Školní, Černošice

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Petra Ernyei Trio a Jazz Efterrätt - Černošice

Petra Ernyei Trio - to je setkání skvělých hudebníků a také dobrých přátel. Spojuje náš láska k jazzu a písním, které vznikaly v průběhu 20. století především v Americe. Repertoár Jazz Tria sahá až do roku 1929, kdy skvělý pianista a zpěvák Fats Waller napsal slavnou Honeysuckle Rose. A další slavné písně Summertime od bratří Gershwinů či nádherná What a Wonderful world, kterou proslavil Louis Armstrong. Nechybí ani bossanovy - Corcovado, The Girl from Ipanema a další překrásné písně. Obsazení Jazz Tria je komorní, ale i přesto to, umím zahrát pěkně energicky! Trio je složeno z vynikajících muzikantů Petra Ernyei, zpěv, Adam Tvrdý kytara a na kontrabas Peter Dvorský.

 

Kapela Jazz Efterrätt byla založena v roce 1998 kytaristou Lukášem Chejnem. V té době se v ní sešli mladí jazzoví hudebníci Ostrý pulzující rytmus, to bylo to, co kapelu vždy bavilo a charakterizovalo. Časem začala kapela zkoušet a hrát vlastní autorské skladby, většinu z nich pak zaznamenala v roce 2001 na své debutové CD Nakousnuto. Ve snaze o pestrost a multižánrovost byli ke spolupráci na tomto albu přizváni zpěváci Ridina Ahmed, Rylow Williams a trumpetista Jan Hasenöhrl. Na jaře 2006 vychází album Festival Is The Best, které je až na hancockovu Maiden Voyage celé autorské. Některé skladby z tohoto CD hraje Jazz Efterrätt na svých koncertech dodnes.  Vedle koncertování s kapelou Jazz Efterrätt, se její hráči podílejí na projektech spojených s Českým národním symfonickým orchestrem. Hrají v Bigbandu Svatého Blažeje pod vedením dirigenta Kryštofa Marka, pravidelně též doplňují ČNSO na koncertech v rámci mezinárodního hudebního festivalu Prague Proms. V současnosti Jazz Efterrät tvoří Lukáš Chejn, kytara, Martin Plachý, saxofony, Vít Pospíšil, klávesy, Tomáš Uhlík, baskytara a Ondřej Pomajsl na bicí. Srdečně Vás zveme v neděli 11.7 od 19.00 do amfiteátru u školy.



Štítky: Hudba, Jazz / Blues / Klasika

ULOŽIT SI TUTO AKCI





Petra Ernyei Trio a Jazz Efterrätt - Černošice -Amfiteátr u školy, Školní, Černošice

PRODEJ VSTUPENEK Petra Ernyei Trio a Jazz Efterrätt - Černošice -Amfiteátr u školy, Školní, Černošice

KOUPIT VSTUPENKY na Petra Ernyei Trio a Jazz Efterrätt - Černošice -Amfiteátr u školy, Školní, Černošice

Zaslat odkaz na kulturní akci Petra Ernyei Trio a Jazz Efterrätt - Černošice -Amfiteátr u školy, Školní, Černošice na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?