Úvod  -> Festivaly v Plzeňském kraji  ->  Festivaly v Domažlicích

Pekelný ostrov 2020 - Holýšov

Akce již proběhla!

3.7.2020-4.7.2020

Akce již proběhla!

14:00

Dolní Kamenice 57, 34562 Holýšov

Cena:900,-Kč

Popis kulturní akce Pekelný ostrov 2020 - Holýšov

První červencový víkend bude opět patřit příznivcům dobré rockové muziky.  Po deváté se otevřou brány Pekelného ostrova v Holýšově. Během své historie si festival budoval přízeň návštěvníků a dnes popularitu festivalu popisuje samotný minulý ročník, který byl beznadějně vyprodán a letos vše nasvědčuje tomu, že se bude historie opakovat. Největší open-air na západě čech nabídne dvě střídající se pódia, širokou škálu předních českých rockových kapel a jednoho zahraničního hosta.

Struktura festivalu zůstává stejná a tak se návštěvníci mohou připravit na samotný festival o den dříve tradičním warm-up večírkem, kde zahrají první čtyři kapely. Tento den je vstup pro všechny zdarma. Včasným příjezdem si lze zajistit dobrá místa pro parkování i stanování. Taktéž bude otevřena vstupní pokladna, kde si mohou návštěvníci vyměnit své vstupenky za ID pásky, nabít si čip pro bezhotovostní platby na festivalu a předejít tak pátečnímu shonu.

Program festivalu byl od zahájení předprodeje postupně zveřejňován a je plný známých hudebních uskupení. Zahraničním hostem se pro tento rok stala německá kapela U.D.O., zástupci heavy-metalu v čele s Udo Dirkschneiderem, původně zpěvákem kapely Accept. Z české hudební scény kapela Chinaski, s dobře známým zpěvákem Michalem Malátným, kteří plní nejen první pozice u nás na plakátu, ale i na žebříčkách předních českých hitparád. Pozvání také přijala kapela Olympic, legenda české rockové scény v čele s Petrem Jandou a s nemrtelnými hity jako Jasná zpráva, Želva nebo Slzy tvý mámy. Dvě kapely letošního line-upu zůstanou pro návštěvníky ještě nějaký čas utajněny.

 

Na Pekelném ostrově nesmí chybět pražští rockoví „hitmakeři“ v čele s Tomášem Hrbáčkem – kapela Harlej, skupina Škwor, zástupci nu-metalové a hard-rockové scény, hrající od roku 1998 nebo energická show a nesmrtelné hity např. od Waldemara Matušky v podání Walda Gangu. Ze Slovenska dorazí zástupci punk-rocku Iné Kafe, s Romanem „Izzi“ Izaiášem přijede rocková partička Doga a pop-punk s prvky alternativního rocku, neboli Antidepresivní rybičku nebo Dezoláta přijede zahrát kapela Vypsaná Fixa. Pekelná pódia obklopí fanoušci Trautenberku, kde zřejmě vznikne originální lesopark plný hajných a selek, dále prostředí lesů vystřídá hospodská tématika piva a rumu v podání skupiny Alkehol a zcela poprvé si v Holýšově zahraje partička Poletíme?, která přiveze spoustu hudebních nástrojů a budou znít hezky česky humorné písně. Dále se návštěvníci mohou těšit na Václava Neckáře se skupinou Bacily, Komunál, kapelu Citron, v rytmu punk-rocku Totální nasazení, v rytmu punku E!E a závěrem i na oblíbené skupiny Debustrol, Septic People nebo místní kapelu Interloud.

 

V minulém roce na festivalu proběhly velké změny, které se dočkaly úspěchu, a tak i letos celý festival proběhne v režimu cashless, tedy bezhotovostních plateb. Na každé ID pásce bude umístěn čip, který si návstěvníci nabijí dle svého uvážení. Na všech prodejních místech pak budou platit pomocí nabitého čipu, nikoli hotovostí. Zůstatky na čipech byly minulý rok darovány Nadačnímu fondu Šance onkoláčkům, v letošním roce budou věnovány na rekonstrukci dětského hřiště v holýšovské školce.

Festival již vyprodal stále více atraktivní V.I.P zónu, která nadchla návštěvníky velkokapacitním stanem s pevnou podlahou, hospodou s posezením a zahrádkou, pivem do skla, kávou do porcelánu nebo vlastními keramickými záchody. U velkokapacitního stanu byl a letos bude znovu přistaven anglický dvoupatrový autobus „double-decker“, z jehož terásky je vidět na celý festivalový areál.

Velmi oblíbenou částí festivalu je příjemná chill-out zóna u splavu řeky Radbuzy. Letos nebude chybět posezení, alko/nealko bar, točené pivo a novinkou pro návštěvníky bude obrovská nafukovací klouzačka.

Festival zajišťuje pro návstěvníky plnohodnotný festivalový servis v podobě sprch, dobíjecích stanic pro mobilní telefony, úschovny nebo keramických záchodů.

Velkou novinkou Pekelného ostrova 2020 je Česká spořitelna VIP kemp. Výhodou VIP kempu je oplocený areál s bezpečnostní službou. V samotném areálu pak bude nonstop recepce se sejf boxy a stanicemi pro dobíjení mobilních telefonů, nebudou chybět ani sprchy (zdarma) a splachovací záchody (zdarma). Návštěvníci budou mít možnost využítí komfortní varianty Chill Village. Na místě již budou postaveny stany, vybaveny gumovou podlahou, matracemi s bavlněným prostěradlem, polštáři, stolkem, LED osvětlením na solární nabíjení, koberečkem u vstupu a malými věšáčky. V prodeji je varianta „bell tent“ až pro 5 lidí. Pokud návštěvníci nebudou chtít využít již postavené stany, mohou si vzít svůj vlastní a pak se platí za stan plus počet osob v něm.

 

Ceny vstupného:

-          Současná cena za festivalovou permanentku je 900,-Kč (předchozí série za 400,-, 450,-, 500,-, 600,-, 650,-, 750,-, 800,- a 850,-  jsou již vyprodané).

-          Poslední cenová edice bude za 1100,-Kč. Na místě již nebude možné zakoupit vstupenky na festival.

-          Slevové vstupenky pro dárce krve, držitele průkazu ZTP a ZTP/P, děti do 150 cm, pro důchodce nad 70 let a AČR jsou zařazeny rovněž do předprodeje. Průkazy budou validovány až na místě.

-           V.I.P. vstupenky jsou vyprodány.

-           Poplatek za festivalové parkoviště je 200,-Kč za automobil a 600,-Kč za karavan. Celofestivalové stání karavanu s el. přípojkou za 1300,-Kč.

 

-          Česká spořitelna VIP kemp, varianta stan + osoby

·         Stan + 1 osoba - 1. edice: 400,-Kč, 2. edice: 500,-Kč, 3. edice 600,-Kč

·         Stan + 2 osoby - 1. edice: 500,-Kč, 2. edice: 600,-Kč, 3. edice 700,-Kč

·         Stan + 3 osoby – 1. edice: 750,-Kč, 2. edice: 900,-Kč, 3. edice 1050,-Kč

·         Stan + 4 osoby – 1. edice:1000,-Kč, 2. edice: 1200,-Kč, 3. edice 1400,-Kč

·         Stan + 5 osob – 1. edice: 1250,-Kč, 2. edice: 1500,-Kč, 3. edice 1750,-Kč

-          Česká spořitelna VIP kemp, varianta Chill Village

·         Stan až pro 5 lidí – 7500,-Kč

·         Stan až pro 7 lidí – 9900,-Kč

            (Pozn.: Platí se pevná cena za stan nehledě na množství lidí – ti již vstup neplatí)

             VIP kemp má omezenou kapacitu!

 



ULOŽIT SI TUTO AKCI





info@westmusic.cz
https://pekelnyostrov.cz/

Pekelný ostrov 2020 - Holýšov -Dolní Kamenice 57, 34562 Holýšov

Zaslat odkaz na kulturní akci Pekelný ostrov 2020 - Holýšov -Dolní Kamenice 57, 34562 Holýšov na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?