Úvod  -> Divadlo v Jihočeském kraji  ->  Divadlo v Prachaticích

Nositelé s. r. o. + Malovice

Akce již proběhla!

16.12.2023

Akce již proběhla!

19:00

Švestkový Dvůr, Malovice 35, 38411

Cena:190,- základní

Popis kulturní akce Nositelé s. r. o. + Malovice

Pohybově-vizuální zpověď o stárnutí lidského těla, křehkosti, kráse a prožitku smysluplnosti vlastní existence. Pod režijním vedením Kateřiny Šobáňové se na scéně v sólové inscenaci Nositelé, s.r.o. představí švýcarský performer Stefan Bütschi.

Kolik dveří za život člověk otevře, kolik prahů překročí, na kolik židlí usedne, než najde pocit bezpečí a klidu? Do kolika očí během života pohlédne, kolik slov ústy projde, kolika těl se bude dotýkat, než uspokojí touhu po blízkosti a intimitě? Co se s člověkem pak stane, když to vše jednoho dne ztratí a náhle se ocitne osamocen v neznámém prostředí?

Lidské tělo je kronikou bytí. Od prvního nádechu se do něho ukládají vzpomínky, které k sobě vážou lidi, místa, situace a emoce. Ačkoli si mnohé z nich člověk „nepamatuje“ vědomě, v těle jsou uložené navždy. S přibývajícím věkem a větší křehkostí těla se mění jejich skutečná kvalita i intenzita a s příchodem stáří na síle získává v těle usazený emoční sediment dávných událostí a reakce na něj. Slabost těla vede k úspornosti pohybů a každodenní jednotvárnosti, přesto síla vzpomínek, či naopak jejich věčná ztráta dávají prostor k nečekaným kombinacím mezi představami a realitou, pohybem a slovem, zvuky a tichem, potřebami a sny.

Inscenace Nositelé, s.r.o. je výsledkem dlouhodobého autorského projektu pod vedením Kateřiny Šobáňové (členky souboru Divadlo Continuo od r. 2008), který byl zaměřen na výzkum pohybu, tělesnosti a expresivity stárnoucího lidského těla.

Po představení následuje Vánoční posezení.

Vstupenky na místě / přes GoOut: https://goout.net/cs/nositele-s-r-o/szndesw/

 



ULOŽIT SI TUTO AKCI





radka@svestkovydvur.cz
http://www.svestkovydvur.cz/program/


Zaslat odkaz na kulturní akci Nositelé s. r. o. + Malovice -Švestkový Dvůr, Malovice 35, 38411 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?