Úvod  -> Sportovní akce v Jihomoravském kraji  ->  Sportovní akce v Brně

Noční běh pro Světlušku pokračuje v Brně

Akce již proběhla!

4. 4. 2024

Akce již proběhla!

Hrad Špilberk


Popis kulturní akce Noční běh pro Světlušku pokračuje v Brně

Již třetí letošní Noční běh pro Světlušku hostí jihomoravská metropole Brno. Ve čtvrtek 4. dubna opět ve 21 hod. odstartují běžci na Špilberku. Motto letošní kampaně “A jak to vidíš ty?” má upozornit na problematiku zrakového postižení a zároveň vybídnout k účasti v běhu. Součástí akce je také doprovodný program zaměřený na prevenci.

Tentokrát si zájemci mohou vybrat hned ze šesti úseků, dvou o délce 3 km a čtyřech po 6 km. Startovné ve výši 500 Kč obsahuje sportovní vak v kombinaci buď s čelenkou, nebo čelovkou. Polovina z této částky jde na přímou pomoc těžce zrakově postiženým. Registrační pokladny jsou otevřené od 19 hod.

Partnerem Nočních běhů pro Světlušku pro prevenci je zdravotní pojišťovna OZP, která do Brna přiveze tzv. OKO Bus, pojízdné informační centrum, ve kterém běžcům a návštěvníkům této prospěšné akce prověří specialisté stav zraku. Před anebo po závodu si pak budou moct zájemci v prezentačním stanu OZP také nechat namasírovat šíji od zrakově postižených masérů a získat další zajímavé informace o zdraví nejen zraku. Součástí aktivit je také soutěž o tři volná startovná do závodu.

Světluška je projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, která letos pořádá již 13. ročník nočních běhů v sedmi městech – Ostrava (21. 3.), Plzeň (26. 3.), Brno (4. 4.), Olomouc (11. 4.), Praha (25. 4.), České Budějovice (7. 5.) a Jihlava (16. 5.).



ULOŽIT SI TUTO AKCI





https://www.behprosvetlusku.cz/registrace-brno


Zaslat odkaz na kulturní akci Noční běh pro Světlušku pokračuje v Brně -Hrad Špilberk na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?