Úvod  -> Festivaly ve Zlínském kraji  ->  Festivaly ve Zlíně

Noc vědců ve Zlíně | 6. 10. 2023

Akce již proběhla!

6.10.2023

Akce již proběhla!

16:00

Fakulta technologická, Vavrečkova 5669, Zlín


Popis kulturní akce Noc vědců ve Zlíně | 6. 10. 2023

Co to je sloní zubní pasta? Jaký mikrosvět skrývá lidské tělo? Jaké jsou taje virtuální reality? To vše a ještě víc se mohou dozvědět návštěvníci Noci vědců na UTB ve Zlíně 6. 10. 2023.

? Tématem letošní Noci vědců je TAJEMSTVÍ a není tajemstvím, že i letos si Univerzita Tomáše Bati připravila bohatý doprovodný program pro malé i velké kutily a badatele.

Návštěvníci se mohou v budově Fakulty Technologické těšit na ukázky ze všech zákoutí vědy, kterým se UTB věnuje – od polymerů, životního prostředí, robotů a virtuální reality až k uměleckým a humanitním disciplínám. Kromě toho mohou zažít přednáškový Science Café maraton, sekci krátkých Pecha Kucha prezentací, projekci filmů z aktuálního ročníku festivalu Academia Film Olomouc, workshopy v laboratořích, výstavu uměleckých děl vytvořených umělou inteligencí či dokonce únikovku.

? Zkrátka nepřijdou ani mladší účastníci, pro které si otrokovické Experimentarium a kreativní dílna ROBOTA připravili bohatý program. Malí kutilové si vyzkouší např. laserovou řezačku, speciální „opilecké“ brýle, budou si moct vyrobit sloní zubní pastu nebo dokonce usednou do fakírského křesla.

⏰ V budově rektorátu UTB si budou návštěvníci moci zahrát tzv. únikovku, při které zároveň objeví tajemství univerzitní knihovny. Dále je čeká výstava obrazů, které vytvořila umělá inteligence. Dokonce i s komentovanou prohlídkou. A večer završí v atriu rektorátu UTB koncert česko-slovenské jazzové a bluesové legendy Petera Lipy s kapelou.

ℹ️ Veškerý program ve Zlíně, stejně jako na institucích v celé republice, najdete na www.nocvedcu.cz



ULOŽIT SI TUTO AKCI





propagace@ft.utb.cz
https://www.nocvedcu.cz

Noc vědců ve Zlíně | 6. 10. 2023 -Fakulta technologická, Vavrečkova 5669, Zlín

Zaslat odkaz na kulturní akci Noc vědců ve Zlíně | 6. 10. 2023 -Fakulta technologická, Vavrečkova 5669, Zlín na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?