Úvod  -> Divadlo v Praze  ->  Divadlo v Praze

NATURE THEATER OF OKLAHOMA (USA) BURT TURRIDO: AN OPERA- Praha

Akce již proběhla!

05.12.2021

Akce již proběhla!

18:00

Nová scéna Praha

Cena:0,-

PRODEJ VSTUPENEK NATURE THEATER OF OKLAHOMA (USA) BURT TURRIDO: AN OPERA- Praha -Nová scéna Praha koupit vstupenku na NATURE THEATER OF OKLAHOMA (USA) BURT TURRIDO: AN OPERA- Praha -Nová scéna Praha Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce NATURE THEATER OF OKLAHOMA (USA) BURT TURRIDO: AN OPERA- Praha

Festival Pražské křižovatky

Vůbec první opera této skupiny vypráví příběh izolované společnosti s přídechem humorného existencialismu. Trosečníka okamžik před utonutím zachrání záhadná krasavice. Byl to přízrak, nebo mořská panna? Přenese ho na pobřeží, na poslední kus pevniny. Zde, na místě zcela holém, kdysi zvaném Zelená zem, žijí duchové původních obyvatel, kterým vládne despotický královský pár. Trosečníka pojmenují Burt Turrido a nejdřív z něj učiní svého otroka. Když však v této úloze selže, uvrhnou ho do vězení. Protože se však nacházíme v operním žánru, tragédie zdaleka nekončí: ještě se na scéně objeví katastrofální bouře, neposkvrněné početí, vražda, milostný trojúhelník, falešná poprava, narození, invaze vetřelců, únos - a konec by nebyl nic bez nabodnutí někoho na narvalí kel.

Nature Theater of Oklahoma je oceňovaná divadelní skupina z New Yorku. Vznikla roku 2004 a vedou ji Pavol Liska a Kelly Copper. S každým novým projektem kladou nesplnitelné výzvy sobě i divákům - neustále se pohybují na hranicích kódů a vymezených žánrů tak, aby je nově prozkoumávali. Každý projekt je formálně odlišný, vždy však si zakládají na humoru, upřímnosti, důslednosti a počítají se zásadní rolí publika: ať už v roli diváků, či aktivních participantů. Používají nalezené materiály a prostory, darované rekvizity, kosmické nehody, extrémní formální manipulaci i obyčejnou tvrdou práci. Nature Theater of Oklahoma tvoří umění, aby změnili naše vnímání každodenní reality. Taková změna přesahuje hranice divadla a zasahuje až světa, v němž žijeme.

V Praze se zastaví v průběhu svého evropského turné.

K inscenaci proběhne kritický seminář pod vedením Romany Štorkové Maliti.

Členové Nature Theater of Oklahoma Kelly Copper a Pavol Liska povedou ve dnech 7. a 8. prosince workshop ve zkušebně Činohry ND.

Přibližná délka představení - 3 hodiny 30 minut, bez přestávky

Nastudování - v angličtině, anglické, české titulky

ULOŽIT SI TUTO AKCI





NATURE THEATER OF OKLAHOMA (USA) BURT TURRIDO: AN OPERA- Praha -Nová scéna Praha

PRODEJ VSTUPENEK NATURE THEATER OF OKLAHOMA (USA) BURT TURRIDO: AN OPERA- Praha -Nová scéna Praha prodej vstupenek  NATURE THEATER OF OKLAHOMA (USA) BURT TURRIDO: AN OPERA- Praha -Nová scéna Praha Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY na NATURE THEATER OF OKLAHOMA (USA) BURT TURRIDO: AN OPERA- Praha -Nová scéna Praha

Zaslat odkaz na kulturní akci NATURE THEATER OF OKLAHOMA (USA) BURT TURRIDO: AN OPERA- Praha -Nová scéna Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?