Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze

MARTA BALEJOVÁ/LE GRAND CONCERT/- Praha

Akce již proběhla!

03.10.2022

Akce již proběhla!

20:00

Malostranská Beseda Praha

Cena:270,-

PRODEJ VSTUPENEK MARTA BALEJOVÁ/LE GRAND CONCERT/- Praha -Malostranská Beseda Praha koupit vstupenku na MARTA BALEJOVÁ/LE GRAND CONCERT/- Praha -Malostranská Beseda Praha Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce MARTA BALEJOVÁ/LE GRAND CONCERT/- Praha

V roce 2002 začala spolupráce Marty Balejové s Filharmonií Bohuslava Martinů Zlín. Bylo to v pořadu „Pocta Edith Piaf“, mapujícího životní příběh „tragédky šansonu“, nejslavnější šansoniérky všech dob.

Spolu s významnou českou herečkou Libuší Švormovou představily osudy této zpěvačky spolu s jejími světoznámými šansony ještě ve spolupráci s Jihočeskou filharmonií České Budějovice, Moravskou filharmonií Brno, Filharmonií Hradec Králové a Severočeskou filharmonií Teplice. Toto představení již bez velkých symfonických orchestrů má ve svém repertoáru dosud. V roce 1997 vydala CD „Pocta Edith Piaf“, v roce 2007 další CD s názvem „Život je velký kolotoč“, kde kromě francouzských jsou i šansony českých autorů.

Marta Balejová vystudovala obory zpěv a tvorba písňových textů. Francouzské šansony nejprve v podání Edith Piaf objevila již v raném mládí. Šanson pro jeho výjimečnost ji provází celým životem. Pro české publikum převádí francouzské šansony do češtiny. V roce 2017 vydala tyto české texty ve sbírce s názvem „Ruleta“.

Svým posledním CD „Aime-moi – les chansons françaises célbres“ vzdává hold francouzskému šansonu a jeho mnoha interpretům.

Marta Balejová - zpěv

Radim Linhart - klavír, klávesové nástroje

Petr Ožana - klavír

Josef Šenky - housle

Daniel Kozel - kontrabas

Martin Kuzma - bicí

Michal Zpěvák - dechové nástroje

Václav Krejčí – kytar




ULOŽIT SI TUTO AKCI





MARTA BALEJOVÁ/LE GRAND CONCERT/- Praha -Malostranská Beseda Praha

PRODEJ VSTUPENEK MARTA BALEJOVÁ/LE GRAND CONCERT/- Praha -Malostranská Beseda Praha prodej vstupenek  MARTA BALEJOVÁ/LE GRAND CONCERT/- Praha -Malostranská Beseda Praha Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY na MARTA BALEJOVÁ/LE GRAND CONCERT/- Praha -Malostranská Beseda Praha

Zaslat odkaz na kulturní akci MARTA BALEJOVÁ/LE GRAND CONCERT/- Praha -Malostranská Beseda Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?