Úvod  -> Koncerty ve Zlínském kraji  ->  Koncerty ve Vsetíně

Lenka Dusilová- koncert Vsetín

Akce již proběhla!

23.10.2021

Akce již proběhla!

Divadelní sál Lidového Domu, Mostecká 362, Vsetín

Cena:300 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Lenka Dusilová- koncert Vsetín -Divadelní sál Lidového Domu, Mostecká 362, Vsetín

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Lenka Dusilová- koncert Vsetín

LENKA DUSILOVÁ

Lenka Dusilová, šestinásobná držitelka výročních hudebních cen Anděl, není zvyklá stagnovat a opakovat se. Stal se z ní mimořádný úkaz české hudební scény, z pozice rockové a popové hvězdy putuje k osobnímu vyjádření, jež svobodně přijímá impulzy z nejrůznějších stylů a mimohudebních zážitků.

Narodila se 28. 12. 1975 v Karlových Varech. V šestnácti letech se stala ústřední tváří pražské rockové skupiny Sluníčko. Poté následovala spolupráce s populární Lucií, s Davidem Kollerem pak i v příbuzné kapele Pusa.

Hned první kroky na sólové kariéře jí vynesly titul Zpěvačka roku ve výročních cenách Akademie populární hudby Anděl, poté přišla další úspěšná alba a spolupráce s Čechomorem (m.j. duet Proměny). Třetí sólovou desku Mezi Světy natočila Dusilová v San Francisku s americkými renomovanými hudebníky a producentem Benem Yonasem. Cen Anděl (2005) tentokrát album vyneslo hned několik.

Setkání se zástupci nově se rodící české jazzové komunity (Vertigo Quintet) nebo osudový souzvuk s hudební osobností, klavíristkou Beatou Hlavenkovou (a Clarinet Factory) vyústily ve spolupráci na velmi respektovaném a nevšedním eklektickém albu Eternal Seekers, za něž Lenka získala čtvrtou cenu Akademie populární hudby Anděl v kategorii Zpěvačka roku (2008).

Své čtvrté sóĺové album s názvem Baromantika, natočila zpěvačka ve spolupráci se silným producentským tandemem Beata Hlavenková + Tin Soldiers (producentské duo Patrik Karpentski-Viliam Béreš). Zrodil se unikátní výsledek s vlastním hudebním jazykem, který se pohybuje ve vřelých i chladných akusticko-elektronických krajinách.
I za Baromantiku získala Dusilová (pátou) cenu Akademie populární hudby Anděl (2011), opět jako Zpěvačka roku. Album Baromntika bylo také nominováno mezi nejlepší hudební počiny roku 2012 v nových hudebních Cenách Apollo.

Poslední deska V hodině smrti byla již natočena jako Lenka Dusilová & Baromantika v roce 2014 a opět patřila mezi desky, o kterých se nejvíce mluvilo a bylo nominováno na cenu Anděl ve dvou kategoriích a také na cenu Apollo.

Úryvek z recenze na Musicserveru mluví za vše: "Vím kam jít," zpívá Lenka Dusilová v písni "Tětiva". Slogan, který by klidně mohl být už řádku let jejím mottem. Lenka si už dlouho dělá muziku po svém tak, jak ji cítí, a to, že ví, že je na správné cestě, dokládají její desky. Najít mezi nimi špatnou by se vám nepodařilo. Na takové nemá Lenka čas. Ty nenahrává.

Vstup: 300,-CZK


Koncert Lenky Dusilové v říjnu 2021 ve Vsetíně




Štítky: Hudba, Pop

ULOŽIT SI TUTO AKCI





Lenka Dusilová- koncert Vsetín -Divadelní sál Lidového Domu, Mostecká 362, Vsetín

PRODEJ VSTUPENEK Lenka Dusilová- koncert Vsetín -Divadelní sál Lidového Domu, Mostecká 362, Vsetín

KOUPIT VSTUPENKY na Lenka Dusilová- koncert Vsetín -Divadelní sál Lidového Domu, Mostecká 362, Vsetín

Zaslat odkaz na kulturní akci Lenka Dusilová- koncert Vsetín -Divadelní sál Lidového Domu, Mostecká 362, Vsetín na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?