Úvod  -> Koncerty v Pardubickém kraji  ->  Koncerty ve Svitavách

Koncert ELEKTRÏCK MANN + After párty- Svitavy

Akce již proběhla!

21.10.2022

Akce již proběhla!

Alternativní klub Tyjátr, Purkyňova 17, Svitavy

Cena:245 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Koncert ELEKTRÏCK MANN + After párty- Svitavy -Alternativní klub Tyjátr, Purkyňova 17, Svitavy

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Koncert ELEKTRÏCK MANN + After párty- Svitavy

Elektrickmann nebyli nikdy rockovou, punkovou ani hiphopovou kapelou. Žádný z těchto kmenů je nikdy nepřijal za své, protože ve chvíli, kdy je třeba podřídit se jazyku kmene, nastupují Elektrickmann se svým "MÁMVPIČIismem" a nasazují nekompromisní ostrovtip protkaný sítí mikropříběhů a postav z města měst, z Valmezu.

 

Elektrïck Mann působí na české scéně od roku 1996, debutovou nahrávku Hrubý styl vydala kapela v roce 2001. Nahrávka vznikla na popud manažera Mejly Basela, který chtěl lokálně profláklé hity a ve té době neopakovatelnou koncertní show zaznamenat nahrávkou posledního koncertu před plánovaným rozpadem kapely. Po vydání nahrávky zájem o kapelu prudce vzrost a do roka vydala nové album Zhorovy Streety (2002). Obě desky díky distribuci metalového labelu Crystal Production zlidověly po celém Česku a kapela proslula mj. svým nekompromisním ostrovtipem, sebeironií, vztahem k dorgám, alkoholu, ženám a svědectvím o životě v drsném kraji jménem Valmez.
V následujících letech pokračovalo nekonečné koncertní turné, vydání dokumentárního filmu ze zákulisí kapely DVD Kokar Pičkan (2007), live záznam z koncertu (2008) z pořadu Ladí Neladí a návštěvnost koncertů navýšil i bláznivý seriál ICE-B je Bůh na nově vznikající videoplatformě Stream.cz. Během trvání seriálu ale mnohým fanouškům neuniklo vyhasínání životního elánu frontmana ICE-B, který nakonec začal prohrávat boj s alkoholem a kapelu na čas opustil.
V roce 2011 připravila kapela jen s dvěma frontmany (Mukas a L.S.I.) album Kundodrom, na kterém se ICE-B vyskytuje jen v několika archivních záznamech. ICE-B se na koncertní podia dokázal částečně vrátit, ale po otevřené zlomenině, kterou si přivodil pádem na podiu se od kapely odpojil a v listopadu 2015 zveřejnila kapela na sítích smutnou zprávu o jeho smrti. Přestože ICE-B v posledních letech koncertoval už jen sporadicky a do tvorby zasahoval minimálně, hlasy nejstarších fanoušků i dlouholetého manažera pohřbívaly kapelu spolu s ním.
Jasný signál všem pochybovačům poslala kapela v roce 2017 singlem Protože musím, díky kterému oslovila zcela novou generaci fans . Následovaly další úspěšné singly Tralala Tralala feat. Řezník, Pátek (2018) a vroce 2019 CD Tlustopéráci jedou.
I přes úspěšnou distribuci desek a návštěvnost koncertů se kapela na české hudební scéně stala izolovaným endemitem, kterému se vyhnuli publicisti a kromě fans je neadorovala punková, metalová ani hip hopová komunita (ani v dobách, kdy odlscool hip hop byl čerstvou novinkou).
EP Všechno co mám rád je zakázané si kapela v roce 2021 svým způsobem nadělila k 25 letům na české hudební scéně.

Přejeme Vám příjemný a ničím nerušený poslech a brzy na viděnou live.

EM Crew

 

Vstupné:
280,- na místě


Koncert ELEKTRÏCK MANN ELEKTRÏCK MANN v říjnu 2022 ve Svitavách




Štítky: Hudba, Hip Hop / R&B

ULOŽIT SI TUTO AKCI





Koncert ELEKTRÏCK MANN + After párty- Svitavy -Alternativní klub Tyjátr, Purkyňova 17, Svitavy

PRODEJ VSTUPENEK Koncert ELEKTRÏCK MANN + After párty- Svitavy -Alternativní klub Tyjátr, Purkyňova 17, Svitavy

KOUPIT VSTUPENKY na Koncert ELEKTRÏCK MANN + After párty- Svitavy -Alternativní klub Tyjátr, Purkyňova 17, Svitavy

Zaslat odkaz na kulturní akci Koncert ELEKTRÏCK MANN + After párty- Svitavy -Alternativní klub Tyjátr, Purkyňova 17, Svitavy na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?