Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze

Koncert ELÁN 70 pre Vaša…- Praha O2 arena

21.09.2024

O2 arena Praha 9 Českomoravská 2345/17a, Praha 9 19000

Cena:1090 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Koncert ELÁN 70 pre Vaša…- Praha O2 arena -O2 arena Praha 9 Českomoravská 2345/17a, Praha 9 19000

Popis kulturní akce Koncert ELÁN 70 pre Vaša…- Praha O2 arena

Koncert ELÁN 70 pre Vaša



ELÁN PŘIDÁVÁ DVA KONCERTY DO VYPRODANÝCH HAL. ZAHRAJE NA POČEST VAŠO PATEJDLA. Za rekordně krátkou dobu jedna z nejpopulárnější československých hudebních skupin Elán vyprodala dvě největší haly v bývalém Československu. Oba koncerty jsou přitom až na podzim příštího roku. Kapela kolem frontmana Joža Ráže se však z úspěchu příliš neradovala, protože ji zasáhla smutná zpráva o odchodu spoluhráče, kamaráda a zakladatele kapely Vaša Patejdla. Na jeho počest se Elán do obou hal vrátí ještě jednou s programem nazvaným Pre Vaša. Nejprve vystoupí v sobotu 21. září 2024 v O2 areně v Praze, o týden později 28. září 2024 koncert zopakuje i v TIPOS aréně - Zimním stadióně Ondreja Nepelu v Bratislavě. Předprodej na přidaný koncert Pre Vaša v Praze fanoušci najdou na webu elan.cz. „Děkujeme všem za projevenou soustrast a slova podpory s úmrtím našeho Vaša. S ním odešel kus Elánu, ale v Elánu s námi navždy zůstane i velký kus jeho výjimečné osobnosti. Co jsme Vašovi slíbili před smrtí, to i dodržíme, proto oznamujeme dva koncerty na jeho počest,“ říká zpěvák Jožo Ráž, který na koncertě zároveň oslaví své sedmdesáté narozeniny. Původní plán byl takový, že to bude narozeninový koncert i pro stejně starého Vaša Patejdla. „Vašo nám v posledních měsících říkával, že řádná oslava musí trvat minimálně dva dny a sedmdesátku člověk slaví jen jednou v životě. Takže oba přidané dny budeme hrát pro něj,“ doplňuje kytarista Jano Baláž s tím, že kapela neplánuje koncerty v dalších městech či hraní na festivalech. „Fanoušci nám píší, zda přijedeme do Brna nebo Košic. My jim odpovídáme, že tentokrát musí oni za námi Prahy nebo Bratislavy“. Na přidaných koncertech fanoušci uvidí Elán ve své čisté rockové podobě. „Kapela se na pódiu vrátí do období v osmdesátých letech. Tehdy hrála již bez dechů a věnovala se spíše rockovější muzice. Zazní i skladby z alba Detektívka, kdy Vašo nebyl členem Elánu a věnoval se svojí sólové dráze,“ popisuje manažer Elánu Michal Čimera.

Skupina Elán vznikla v roce 1968. Vydala patnáct studiových alb, pět anglických alb i řadu kompilací, za jejichž prodeje získala neuvěřitelných 25 platinových desek. Koncert Elánu na Letné si nenechalo ujít na 100 tisíc fanoušků, Slováci zároveň v roce 2007 vyprodali i slavnou Carnegie Hall v New Yorku. Pilířem kapely jsou Jožo Ráž (zpěv, baskytara) a Jano Baláž (zpěv, kytara). Zakladatel kapely Vašo Patejdl (klávesy, zpěv) zemřel letos v srpnu. Elán naposledy koncertoval v roce 2018, kdy své velkolepé československé halové a open air turné plné vizuálních efektů a projekcí zakončoval ve vyprodané pražské O2 areně. Ahoj Vašo! Elán odtajňuje, čím se budou druhé oznámené koncerty lišit oproti již vyprodaným prvním koncertům a) fanoušci hlasováním ovlivní playlist večera a rozhodnou část skladeb, které Elán odehraje b) na koncertech pre Vaša skupina Elán vzdá hudebně a audiovizuálně hold svému spoluhráči Vašo Patejdlovi c) pouze na druhých koncertech bude k dispozici legendární Škoda 110 R z filmu Rabaka


Koncert ELÁN 70 pre Vaša v září 2024 v Praze




Štítky: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ULOŽIT SI TUTO AKCI





Koncert ELÁN 70 pre Vaša…- Praha O2 arena -O2 arena Praha 9 Českomoravská 2345/17a, Praha 9 19000

PRODEJ VSTUPENEK Koncert ELÁN 70 pre Vaša…- Praha O2 arena -O2 arena Praha 9 Českomoravská 2345/17a, Praha 9 19000

Zaslat odkaz na kulturní akci Koncert ELÁN 70 pre Vaša…- Praha O2 arena -O2 arena Praha 9 Českomoravská 2345/17a, Praha 9 19000 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?