Úvod  -> Koncerty v Moravskoslezském kraji  ->  Koncerty v Ostravě

Koncert: Bratři + Sarapata/PL - Ostrava

Akce již proběhla!

02.02.2024

Akce již proběhla!

Dock Ostrava, Havlíčkovo Nábřeží 101/28, Ostrava

Cena:150 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Koncert: Bratři + Sarapata/PL - Ostrava -Dock Ostrava, Havlíčkovo Nábřeží 101/28, Ostrava

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Koncert: Bratři + Sarapata/PL - Ostrava

SARAPATA

Hudba bratrů ze SARAPATA kombinuje mnoho extrémů a zkušeností získaných v průběhu hudebně uměleckých let. Michał a Mateusz Sarapata se zamilovali do harmonie díky působení v kapelách Lor a SALK, ve které se hudba skrz klasické nástroje proměňovala v nekonečně zasněné pohádkové příběhy. 
Po čase odložili kytary, aby tentokrát ventilovali muziku přes nově objevenou lásku - elektroniku a hlavně techno. 
Výsledkem je hudba, která vás nutí tančit a zároveň se cítíte jako účastníci spirituálního rituálu. Techno bratrů má na míle daleko od klišé. Naopak, libuje si v barevných, sytých, organických a pulzujících zvuků.

Název debutové desky nese ‘EP1’, a není to jen touha definovat vlastní charakter, je to odvážný pokus představení nové hudební estetiky na polské scéně. Hudba připomínající trance Moderat a zároveň mixnutá lehkostí Jona Hopkinse a Kiasmos vytváří neodolatelný zvuk, který se zakousne a nepustí. 
V posledních dvou letech nechyběli na žádném zásadním festivalu polské elektronické alternativní scény, vystoupili například na Tauron Nowa Muzyka a Audioriver nebo hráli jako support pro GusGus.

 

BRATŘI

Bratři jsou významní hráči na české elektronické scéně. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky a techna. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím živě hrané bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Dva podmanivé proudy se na pódiu spojují v jeden nekompromisní tok elektrizující energie.
V roce 2017 vydali Bratři EP Monster a následující rok singl Manual. Od vzniku v roce 2016 odehráli velké množství koncertů a festivalů, jako je např. Beseda u Bigbítu, Povaleč, Colours of Ostrava nebo Chateau Perché (F), kde jejich vystoupení sklidilo velký úspěch. V únoru 2020 Bratři začali spolupracovat s uznávaným producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem, se
kterým pracovali na debutové desce Two minds (2021). V roce 2022 Bratři vydali singly Silver a Blocks a zahráli na The Great Escape v UK, Colours of Ostrava a bruselském Fifty Lab.

 

LINEUP 

20:00 dveře
20:30 Sarapata 
22:00 Bratři
23:30 dj?



Štítky: Elektronika, Techno

ULOŽIT SI TUTO AKCI





Koncert: Bratři + Sarapata/PL - Ostrava -Dock Ostrava, Havlíčkovo Nábřeží 101/28, Ostrava

PRODEJ VSTUPENEK Koncert: Bratři + Sarapata/PL - Ostrava -Dock Ostrava, Havlíčkovo Nábřeží 101/28, Ostrava

KOUPIT VSTUPENKY na Koncert: Bratři + Sarapata/PL - Ostrava -Dock Ostrava, Havlíčkovo Nábřeží 101/28, Ostrava

Zaslat odkaz na kulturní akci Koncert: Bratři + Sarapata/PL - Ostrava -Dock Ostrava, Havlíčkovo Nábřeží 101/28, Ostrava na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?