Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze

Justin Lavash- Praha

Akce již proběhla!

04.10.2023

Akce již proběhla!

Kaštan - Scéna Unijazzu , Bělohorská 150, Praha

Cena:199 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Justin Lavash- Praha -Kaštan - Scéna Unijazzu , Bělohorská 150, Praha

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Justin Lavash- Praha

Hudba Justina Lavashe se pohybuje na rozmezí blues, folku a jazzu. Jeho fenomenální technika a kytarové schopnosti často vyrážejí posluchačům dech, a nechává je občas jen žasnout nad tím, co všechno je možné s jednou jedinou kytarou. Justin se označuje za „fingerstylového" kytaristu a vzhlíží se v Britských folkových legendách jako jsou Richard Thompson nebo John Martyn - je ale z mladší generace, a tak v jeho tvorbě nechybí ani stopy New Wave a dalších tanečních žánrů.

Lavashův hluboký a uhrančivý hlas vtáhne posluchače do skladeb a nechá
vstřebávat jeho silné texty, které jsou vnímavé, nezřídka autobiografické s
pronikavým smyslem pro ironii. Jeho skladatelský talent jde ruku v ruce s jeho
schopností prezentovat písně na živých koncertech, na kterých se cítí nejvíce jako
doma.

Do České republiky se přestěhoval v roce 2004 a od té doby spolupracoval a napsal několik písní pro jedny z nejuznávanějších českých umělců jako je Lenka Dusilová, Monika Načeva, Radůza, Moimir Papalescu, Radůza, DG307, Vladimír Merta či Michal Horáček. Jeho písně "Brother" a "Dizzy and Stranded in Prague" z let 2012 a 2013 byly na albech oceněných hudebními cenami Anděl. Aktuálně spolupracoval s Jiřím Burianem na dvou písničkách k filmu "Buď chlap" a s Aid Kidem (Ondra Mikula) na písni k filmu "Její tělo", oba budou mít premiéru v roce 2023. Má za sebou i několik vystoupení v České televizi, např. v pořadech Kultura+ nebo Na moll.

Na studiovém albu Changing Of Tides (Tranzistor, 2015) Lavash rozšiřuje žánrové hranice písničkářství a s dechberoucí lehkostí se pohybuje mezi blues, country, jazzem, funky a soulem. Zatím poslední studiové album Programmed z roku 2016 je odvážná fúze slide guitar blues a elektronických stylů, které si vysloužilo nejvyšší hodnocení v časopise Reflex a bylo nasazeno do českých rádií, s vysokou rotací zejména na Rádiu 1. Jeho dvě živé nahrávky Live in Prague (2015 a 2018) jasně ilustrují, proč jsou jeho koncerty tak chváleny a proč si stále udržuje nabitý koncertní program. V současné době nahrává nové studiové album, na kterém uslyšíte i violoncello nebo akordeon a které vyjde na podzim tohoto roku. Rozhodně si nenechte ujít jeho živé vystoupení!



ULOŽIT SI TUTO AKCI





Justin Lavash- Praha -Kaštan - Scéna Unijazzu , Bělohorská 150, Praha

PRODEJ VSTUPENEK Justin Lavash- Praha -Kaštan - Scéna Unijazzu , Bělohorská 150, Praha

KOUPIT VSTUPENKY na Justin Lavash- Praha -Kaštan - Scéna Unijazzu , Bělohorská 150, Praha

Zaslat odkaz na kulturní akci Justin Lavash- Praha -Kaštan - Scéna Unijazzu , Bělohorská 150, Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?