Úvod  -> Koncerty v Olomouckém kraji  ->  Koncerty v Olomouci

Justin Adams & Mauro Durante (UK/IT)- Olomouc

Akce již proběhla!

13.04.2022

Akce již proběhla!

Jazz Tibet Club, Sokolská 48, Olomouc

Cena:319 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Justin Adams & Mauro Durante (UK/IT)- Olomouc -Jazz Tibet Club, Sokolská 48, Olomouc

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Justin Adams & Mauro Durante (UK/IT)- Olomouc

Hudební cesta kytaristy a skladatele Justina Adamse vedla přes post-punk, rock i blues, oproti tomu italský houslista a hráč na rámový buben Mauro Durante prošel cestou tradičního folklóru a tranzu jihoitalských tarantel, jejichž základy leží na obou pólech lidských emocí – zuřivosti i euforie.

Justin Adams je členem Robert Plant & Sensational Space Shifters a producentem zásadních alb Tinariwen a Rachida Tahy, na nichž vynikl jeho smysl pro severoafrický groove. Spolupracoval také třeba s Jah Wobble nebo Sinéad O'Connor, inspirován duchem londýnské post-punkové scény. Mauro Durante se svou kapelou Canzoniere Grecanico Salentino procestoval celý svět, ať už jako houslista nebo jako jeden z předních hráčů na rámový prstový buben.

Nová spolupráce Adamse s Durantem se zrodila během koncertu na legendárním festivalu Notte de Taranta v Apulii, kde vystupoval Durante společně s Ludovicem Einaudim, v jejichž vystoupení se mísily nálady přesahující melancholii tranzovních rytmů Taranty nebo blues. Durante v roce 2018 se svou kapelou Canzoniere Grecanico Salentino vystoupil na festivalu BBC Proms (na tomto koncertě hostoval i Justin Adams), kde vyhráli ocenění za nejlepší kapelu v rámci Songline Music Awards (toto ocenění je ekvivalentem k filmovým Oscarům ve světě World Music). Další oceňovaná spolupráce Justina Adamse je s gambijským bluesovým hudebníkem Juldeh Camarou, v níž se propojila tradice griotů (v zásadě se jedná o západoafrickou formu bardství) s podstatou syrového blues. Adamsovo sólové album Ribbons bylo zařazeno časopisem Songlines mezi nejlepších 50 alb uplynulé dekády.



Štítky: Hudba, World music / Ethno / Folk, Jazz / Blues / Klasika, Rock, Punk

ULOŽIT SI TUTO AKCI





Justin Adams & Mauro Durante (UK/IT)- Olomouc -Jazz Tibet Club, Sokolská 48, Olomouc

PRODEJ VSTUPENEK Justin Adams & Mauro Durante (UK/IT)- Olomouc -Jazz Tibet Club, Sokolská 48, Olomouc

KOUPIT VSTUPENKY na Justin Adams & Mauro Durante (UK/IT)- Olomouc -Jazz Tibet Club, Sokolská 48, Olomouc

Zaslat odkaz na kulturní akci Justin Adams & Mauro Durante (UK/IT)- Olomouc -Jazz Tibet Club, Sokolská 48, Olomouc na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?