Úvod  -> Koncerty na Vysočině  ->  Koncerty ve Žďáru nad Sázavou

koncert Ivan Hlas 70 Pramínek času- Nové Město na Moravě

23.05.2024

Kulturák NMnM, Tyršova 1001, Nové Město na Moravě

Cena:200 Kč

PRODEJ VSTUPENEK koncert Ivan Hlas 70 Pramínek času- Nové Město na Moravě -Kulturák NMnM, Tyršova 1001, Nové Město na Moravě

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce koncert Ivan Hlas 70 Pramínek času- Nové Město na Moravě

Ivan Hlas 70  Pramínek času- Nové Město na Moravě



Výjimečné turné, nový dvojvinyl, dokumentární film i série rozhovorů – to vše čeká fanoušky Ivana Hlase u příležitosti jeho životního jubilea už v první polovině roku 2024.

V květnu (10. 5.) oslaví český písničkář a hudebník Ivan Hlas své sedmdesáté narozeniny. Prostřednictvím série komorních koncertů formace Ivan Hlas Trio představí, společně se spoluhráči Norbim Kovácsem (kytara, zpěv) a Olinem Nejezchlebou (violoncello), svou autorskou tvorbu, a to nejen v Čechách, ale i na Slovensku.

Jarně–letní tour Pramínek času, pojmenované po úspěšném loňském albu (říjen 2023), odstartuje v dubnu koncertem v Malostranské Besedě (9. 4.). Pražská scéna bude současně i místem křtu stejnojmenného 2LP, které vydavatelství Galén v reedici doplnilo o čtyři nové skladby. Vinyl, stejně jako předchozí CD, nabídne průřez tvorbou z více než pěti dekád a s lehkou nostalgií provede posluchače harmoniemi všednodennosti. Původních 16 písní, které trio nahrálo ve studiu živě na jeden zátah, se na nosiči nově rozšíří na 20 skladeb. V interpretaci akustické sestavy získávají všechny, bez rozdílu data jejich vzniku, unikátní zvuk spontánní radosti z tvorby a najití nových významů ve starých sděleních.

V duchu oslav pak Hlasovy spoluhráči chystají v rámci jednotlivých koncertů i drobná muzikantská překvapení.

V květnu pak ČT Art představí v režii Aleny Činčerové také celovečerní dokument, který o Ivanovi v předchozích měsících natočila.

Příznivci a fanoušci Ivana Hlase mohou navštívit i některý z jeho živých rozhovorů, jejichž seznam budeme průběžně zveřejňovat.

Ivan Hlas Trio – Komorní sestava Ivana Hlase v doprovodu kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Jaroslava Olina Nejezchleby vznikla z původní formace Růžový brejle. Autorské aranže protkané virtuózní hrou na akustické nástroje dávají nejlépe vyniknout poezii Hlasových textů. Ostřílení hudebníci v triu přináší mix žánrů – od hospodského blues a městských balad, přes melodické názvuky etna aj. – které výrazově spojuje radost z obyčejného spolubytí na pódiu a interpretace pohledů na obrazy ze všedního života.


Ivan Hlas 70  Pramínek času v Novém Město na Moravě v květnu 2024




Štítky: Blues, Worldmusic, Písničkáři

ULOŽIT SI TUTO AKCI





koncert Ivan Hlas 70  Pramínek času- Nové Město na Moravě -Kulturák NMnM, Tyršova 1001, Nové Město na Moravě

PRODEJ VSTUPENEK koncert Ivan Hlas 70 Pramínek času- Nové Město na Moravě -Kulturák NMnM, Tyršova 1001, Nové Město na Moravě

KOUPIT VSTUPENKY na koncert Ivan Hlas 70 Pramínek času- Nové Město na Moravě -Kulturák NMnM, Tyršova 1001, Nové Město na Moravě

Zaslat odkaz na kulturní akci koncert Ivan Hlas 70 Pramínek času- Nové Město na Moravě -Kulturák NMnM, Tyršova 1001, Nové Město na Moravě na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?