Úvod  -> Koncerty v Plzeňském kraji  ->  Koncerty v Domažlicích

Guitar Meeting Antonín Strnad, Karel Šmirkl

Akce již proběhla!

30.08.2022

Akce již proběhla!

19:00

Kdyně, zahrada kavárny Esence

Cena:100

Popis kulturní akce Guitar Meeting Antonín Strnad, Karel Šmirkl

Hudební setkání s žánrovým přesahem

 

Zveme vás na setkání dvou muzikantů. Každý z nich je stylově v jiné poloze než ten druhý. Přesto se jejich tvorba potkává a oslovuje stejné posluchače.

Antonín Strnad, kdyňský skladatel a kytarista vystoupí u nás doma již po několikáté. Představí průřez svou instrumentální tvorbou. Zařadit do jedné stylové škatulky úplně nelze, ale posluchači bývá jeho hudba nejčastěji nazývána jako „soft rock“ nebo „progressive rock“.

Jako host tentokrát přijal pozvání Karel Šmirkl. Karel je člen Domažlického tria Carlos, Cebolla & George. Na tomto našem setkání vystoupí sólově, s kytarou.

Jeho velmi citlivá hudební tvorba, která tepe v rytmech od latiny po folk, je hudebně poetický exkurz do světa českých, francouzských a anglických básníků. Zpěv chvílemi mizí v přednesu aby se mohl vrátit zase zpět.

Karel Šmirkl nejdříve zhudebňoval básně Jiřího Ortena a postupně přibývali i další: Josef Kainar, Zdeněk Rotrekl, Jacques Prevert, Emily Dickinson, nebo Francios Villon.

Vytahovat mnohdy zapomenuté literární skvosty opět mezi lidi. O to tady jde. Kdo po koncertě sáhne po zaprášené sbírce básní, vyhrál.

Stránky umělců:

www.antoninstrnad.cz

www.facebook.com/karl.smirgl



ULOŽIT SI TUTO AKCI





https://www.mkskdyne.cz/


Zaslat odkaz na kulturní akci Guitar Meeting Antonín Strnad, Karel Šmirkl -Kdyně, zahrada kavárny Esence na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?