Úvod  -> Festivaly ve Zlínském kraji  ->  Festivaly v Uherském Hradišti

GASTRO BROD FESTIVAL 2022

Akce již proběhla!

23. 4. 2022

Akce již proběhla!

10.00

louka za Muzeem J. A. Komenského

Cena:zdarma

Popis kulturní akce GASTRO BROD FESTIVAL 2022

Gastro Brod Festival nabídne zábavu i vybrané lahůdky

Předposlední dubnovou sobotu zaplní louku u Muzea J. A. Komenského v Uherském Brodě přes 30 stánků a food trucků s dobrým jídlem a pitím. Už pátý ročník Gastro Brod Festivalu přinese 23. dubna od 10 do 19 hodin možnost ochutnat tradiční i netradiční pokrmy, exotické speciality, sladká jídla a široký výběr nápojů. Doprovodný program na pódiu přivítá kuchařskou show Jiřího Krále, divadelní i hudební vystoupení.

Paella, žabí stehýnka, krokodýlí a pštrosí maso, egyptská a orientální kuchyně, kanadské, tyrolské nebo italské speciality a samozřejmě oblíbené hamburgery. To a ještě mnohem víc čeká návštěvníky 23. dubna v Uherském Brodě. Gastro Brod Festival nabídne také řadu sladkých pokrmů – churros, trdelníky, bublinkové waffle, kozí zmrzlinu či frgály, a velký výběr nápojů. Kromě kávy, domácí limonády a dalších nealko nápojů to budou tři druhy piv nebo koktejly.

Upozornit bychom chtěli také na GULE food truck s neobvyklou nabídkou tvarohových koblížků. GULE totiž znamená Gastronomie Umožňující Lidem Existovat. Jedná se o sociální podnik zaměstnávající lidi se znevýhodněním. V Brodě budou vůbec poprvé. Přijďte je podpořit,“ zve na akci Lukáš Lauman z pořádající Backstage agency. Obdivovatelé starých aut zase může zaujmout food truck Kávia, který bude ze staré malované Avie nabízet kávu a domácí koláče.

Od 11 hodin pak začne i doprovodný program na pódiu. S kuchařskou show se dvakrát představí Jiří Král, hudební zábavu obstarají Honza Grebík, Vladimír Walda Nerušil a skupiny Nohow a Scarlet Rose. „Odehrají se také dvě představení Divadla Brod,“ doplnila Markéta Gajdůšková, vedoucí odboru školství, kultury a sportu Městského úřadu Uherský Brod, jenž zajišťuje právě doprovodný program. „Mimo to se mohou zejména děti těšit na festivalové hry, aktivity se skauty a vystoupení šermířského klubu.“

Festival se koná v prostoru nad Muzeem J. A. Komenského od 10 do 19 hodin. Vstupné je pro všechny zdarma.



ULOŽIT SI TUTO AKCI





oslizlokova@gmail.com
https://www.facebook.com/events/665932464723583


Zaslat odkaz na kulturní akci GASTRO BROD FESTIVAL 2022 -louka za Muzeem J. A. Komenského na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?