Úvod  -> Festivaly v Libereckém kraji  ->  Festivaly v Jablonci nad Nisou

Eurion Smržovka

14.8.2020

18:00

Smržovka

Cena:Vstupné dobrovolné

Popis kulturní akce Eurion Smržovka

Eurion Smržovka 2020 - pátek 14. srpna od 18:00, Parkhotel Smržovka 
  • Echt! - echtovní bigbít
    ECHT! bývá označován kromě undergroundové i za pub rockovou, pub punkovou či country pubovou legendu. Alba Hořký pití (1997), Smutný věci (1998) a Je mi krásně (2001) jsou zhudebněnou poezií textaře, kapelníka a výtvarníka Karla Malíka (zpěv, kytara, saxofon). Kromě něj jsou v současně sestavě ještě David Macháček (zpěv, kytara), Ondřej Jedlička (zpěv, baskytara), Jiří Michálek (bicí) a Tomáš Schilla (zpěv, violoncello).
    [echti.cz]
  • Luboš Pospíšil & 5P - matador české scény
    Matador české hudební scény s hlasem, který si nespletete, slaví "70". Pospíšilův tenor za bicími jistí hvězda mezi tuzemskými bubenicemi Pája Táboříková (též Jasná páka), elektrickou kytaru krotí Mirek Linhart (YoYo Band, Žáha...), klávesy kapelníka Ondřeje Fencla (Schodiště, Vladimír Merta, Marsyas…) tmelí, rytmiku dotváří zkušený baskytarista Martin Štec (ex-Vltava, I. Hlas). Těšte se na Tenhle vítr jsem měl rád, Krásku v nesnázích, Tak vznikla zem a další hity...
    [lubospospisil.cz]
  • Ondřej Fencl a Hromosvod - písničkový folk-rock
    Středobodem je autorská tvorba osmatřicátníka Ondřeje Fencla (m.j. 5P Luboše Pospíšila, Oskar Petr Marsyas, Schodiště, trio s Vladimírem Mertou či Janem Hrubým). Oproti původnímu folku hraje dnes Hromosvod rázněji, barevněji, více pro písničku, méně na odiv. Zpěváka, kytaristu a klávesistu Fencla doprovází na elektrickou kytaru Vojtěch Jindra (m.j. Bran), na housle Hana K. Vyšínská (m.j. Inflagranti), na basu Jaryn Janek (m.j. K. Střihavka, Krucipüsk…) a liberecký bubenický matador Tomáš Marek (ex-Lucie, Kollerband...).
    [hromosvod.com]
  • Sázavský & Vřešťál Kvartet - ex Neřež
    Dvojice Zdeněk Vřešťál a Vít Sázavský spolu hraje a zpívá od roku 1979. Záhy se k nim přidala i Zuzana Navarová, s níž roku 1981 založili skupinu Nerez. O tři roky později vydali první desku Tisíc dnů mezi námi a s dalšími alby (Masopust, Na vařený nudli, Ke zdi) jejich věhlas prudce stoupal. V roce 1997 zakládají Vřešťál a Sázavský Neřež - novou skupinu, která je odkazem na původní Nerez se Zuzanou Navarovou. Dnes vystupují jako kvartet ve složení Filip Benešovský, alternace Greg Brun nebo Miloš Klápště (basa, zpěv), Robert Fischmann (flétny, perkuse, zpěv), Vít Sázavský (kytara, viola, zpěv) a Zdeněk Vřešťál (kytara, foukací harmonika, zpěv). Jejich dalším projektem je Nerez & Lucia se zpěvačkou Lucií Šoralovou a velmi dobře přijatým albem Zlom z roku 2019.
    [nerez.me]
  • Sprostá a ubohá - schlager-garážové kvarteto
    Kázání o nekázni bez bázně, eklektické elegie a myšlenková epilepsie.
    [facebook/kapelaSaU]


ULOŽIT SI TUTO AKCI





rmusil@gmail.com
http://www.smrzovka.com/

Eurion Smržovka -Smržovka

Zaslat odkaz na kulturní akci Eurion Smržovka -Smržovka na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?