Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze

Dvořákův festival_Romantický koncert na střeše, Praha

Akce již proběhla!

4.7.2021

Akce již proběhla!

20:00

Národní zemědělské muzeum, Kostelní 1300/44, 170 00 Praha 7-Letná

Cena:350

Popis kulturní akce Dvořákův festival_Romantický koncert na střeše, Praha

Tereza Mátlová je operní i muzikálová zpěvačka. Vystudovala hru na flétnu, klavír a zpívala v Kühnově dětském sboru. Absolvovala operní zpěv na pražské Hudební akademii múzických umění u prof. Magdaleny Hajòssyové, dále u prof. Vlasty Hudecové v Bratislavě a stále se zdokonaluje u slavného pěvce a pedagoga Vladimíra Chmela. Zúčastnila se mnoha mistrovských kurzů, mimo jiné u prof. Helmutha Rillinga na stuttgartské Bachově Akademii. Obdržela cenu „Talent roku“ na operním festivalu v irském Wexfordu. Byla nominována na Cenu Thálie 2016 za roli Konstance v Mozartově Únosu ze Serailu. Účinkuje v Národním divadle v Praze, v Severočeském divadle v Ústí nad Labem i na světových hudebních scénách. Tereza se věnuje také koncertní činnosti a spolupracuje s významnými dirigenty, jakými jsou např. Marcello Rota, Vladimir Jurowski, Riccardo Frizza, Enrique Mazzola, Leoš Svárovský, Jan Kučera, David Agler, Claude Schnitzler, Ahmed Al Saedi a Jin Wang. Zpívala na koncertech Evy Urbanové a vystoupila jako host na turné jedinečného a nezapomenutelného Karla Gotta. Zazářila také na turné hvězd ve Velkém kremelském paláci v Moskvě a coby hosta si ji na svůj koncert vybral slavný barytonista Leo Nucci. Pro společnost Supraphon Records natočila operu Mirandolína Bohuslava Martinů a u agentury GOJA vydala sólové CD a CD Hvězda betlémská společně s Karlem Gottem. Tereza často spolupracuje také s Českou televizí, Českým rozhlasem, TV Nova, TV Prima a TV Barrandov.

 

Klavírista, zpěvák a vocal coach Ahmad Hedar se narodil do syrské rodiny a už od dětství zpíval ve sboru Pueri Gaudentes, s nímž podnikal cesty do zahraničí (Španělsko, Polsko, Itálie) a pravidelně účinkoval ve Státní opeře Praha (Carmen, Turandot, Orlando Furioso). Jeho klavírní vzdělání zahrnuje práci významnými pedagogy a umělci – Jan Bartoš, Martin Ballý, Irinka Kondratenko – završením těchto snah se stalo studium na AMU Praha ve třídě Martina Kasíka. Zúčastnil se mnoha mistrovských kurzů, na nichž pracoval s velikány klavírního umění – Paul Badura Skoda, Andreu Gavilov, Zenon Fishbein a dalšími. Jako korepetitor operního zpěvu pracoval Ahmad Hedar s předními pěvci mladé generace, ale i s významnými osobnostmi opery, jmenujme například Gabrielu Beňačkovou, Vladimíra Chmela, Helenou Kaupovou, Evu Randovou, Bojidara Nikolova, Magdalenu Hajjóssyovou, Bryana Hymela, Xabiera Anduagu. V roce 2016 vyhrál cenu za nejlepší klavírní doprovod na Mezinárodní pěvecké souteži Antonína Dvořáka v Karlových Varech. V roce 2019 se stal stipendistou prestižních Bayreuther Festspiele. Ahmad Hedar se kromě klavíru věnuje i zpěvu, a to opernímu i neklasickému.

Koncert se koná pod záštitou Ing. Zdeňka Nováka, generálního ředitele Národního zemědělského muzea

Účinkující :

TEREZA MÁTLOVÁ – soprán

RADIM SCHWAB – host večera

AHMAD HEDAR – klavír



ULOŽIT SI TUTO AKCI





info@dvorakuvfestival.cz
https://www.dvorakuvfestival.cz/koncerty

Dvořákův festival_Romantický koncert na střeše, Praha -Národní zemědělské muzeum, Kostelní 1300/44, 170 00 Praha 7-Letná

Zaslat odkaz na kulturní akci Dvořákův festival_Romantický koncert na střeše, Praha -Národní zemědělské muzeum, Kostelní 1300/44, 170 00 Praha 7-Letná na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?