Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze

Dvořákův festival_Mimořádný koncert v rámci Svatovítských varhanních večerů A. Dvořák - Mše D dur (Lužanská)

Akce již proběhla!

6.7.2021

Akce již proběhla!

19:00

Pražský hrad - Katedrála sv. Víta, Václava a Vojtěcha

Cena:250 Kč / 125 Kč – mládež do 18 let a ZTP či ZTP/P

Popis kulturní akce Dvořákův festival_Mimořádný koncert v rámci Svatovítských varhanních večerů A. Dvořák - Mše D dur (Lužanská)

Lužanskou mši zkomponoval Antonín Dvořák na objednávku pro svého přítele a mecenáše Josefa Hlávku (vynikajícího architekta, zakladatele a prvního prezidenta České akademie věd). Mše D dur byla zkomponována za účelem vysvěcení nové zámecké kaple v Lužanech.

Pražský katedrální sbor zahájil svou činnost roku 1999 příchodem Josefa Kšici na místo ředitele kůru katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze. Těleso pravidelně vystupuje při katedrálních liturgických obřadech a snaží se tak navázat na bohatou hudební aktivitu minulých epoch. Dramaturgie sboru je zaměřena nejen na díla české (A. Dvořák, F. X. Brixi, P. Eben, Jan Ev. A. Koželuh, L. Janáček, A. Janda, B. Martinů, O. A. Tichý, J. D. Zelenka), ale i světové duchovní hudby (J. S. Bach, A. Caldara, C. Franck, G. F. Händel, W. A. Mozart). Mnoha z těchto děl zazněla v novodobé premiéře. Pražský katedrální sbor pravidelně vystupuje při přímých přenosech České televize při posvátné pontifikální liturgii v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze.

Účinkující:

PRAŽSKÝ KATEDRÁLNÍ SBOR

PRAŽŠTÍ KATEDRÁLNÍ SÓLISTÉ

JOSEF KŠICA – dirigent

PŘEMYSL KŠICA – varhany

 

Koncert se koná pod záštitou Dominika kardinála Duky, arcibiskupa pražského a primase českého



ULOŽIT SI TUTO AKCI





info@dvorakuvfestival.cz
https://www.dvorakuvfestival.cz/koncerty

Dvořákův festival_Mimořádný koncert v rámci Svatovítských varhanních večerů A. Dvořák - Mše D dur (Lužanská) -Pražský hrad  - Katedrála sv. Víta, Václava a Vojtěcha

Zaslat odkaz na kulturní akci Dvořákův festival_Mimořádný koncert v rámci Svatovítských varhanních večerů A. Dvořák - Mše D dur (Lužanská) -Pražský hrad - Katedrála sv. Víta, Václava a Vojtěcha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?