Úvod  -> Koncerty v Libereckém kraji  ->  Koncerty v Liberci

Dvořákův festival_KŘIŠŤÁLOVÝ KONCERT_Hejnice

Akce již proběhla!

1. 8. 2021

Akce již proběhla!

15:00.

Bazilika Navštívení Panny Marie, Hejnice

Cena:150

Popis kulturní akce Dvořákův festival_KŘIŠŤÁLOVÝ KONCERT_Hejnice

Přemysl Kšica se narodil do rodiny varhaníka Josefa Kšici. Byl členem skautského oddílu Protěž.

Po maturitě na gymnáziu absolvoval studium hry na varhany na Pražské konzervatoři u prof. Josef

Popelky. Dále pokračoval na Akademii múzických umění v Praze a na Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst ve Stuttgartu v oboru varhany, kde absolvoval ve třídě Prof. Dr. Ludgera

Lohmanna. Studiu varhanní improvizace se věnoval pod vedením prof. Jaroslava Vodrážky, doc. Jaroslava Tůmy a Johannese Mayra. Vzdělání následně rozšířil prostřednictvím mnoha varhanních kurzů

pod vedením vynikajících zahraničních varhaníků (Lorenzo Ghielmi, Olivier Latry, Günter Kaunzinger

a další). Je držitelem řady ocenění z varhanických soutěží. Třikrát získal cenu za varhanní improviza-

ci na soutěži v Opavě, v roce 2004 získal 3. místo na Mezinárodní soutěži mladých varhaníků v Lublani,

roku 2005 2. místo na Varhanní soutěžní přehlídce v Mostě a v roce 2010 2. cenu na Mezinárodní varhanní soutěži Petra Ebena v Opavě.

 

Ladislav Kozderka se narodil se v Brně do hudebnické rodiny. Studoval hru na trubku na brněnské konzervatoři a později na pražské AMU ve třídě prof. Václava Junka. V letech 1994 a 1995 působil v Pražské komorní filharmonii, v roce 1998 se stal prvním trumpetistou Operního orchestru Národního divadla v Praze a nyní zastává post prvního trumpetisty České filharmonie. Věnuje se též interpretaci současné hudby a je zakládajícím členem Ostravské bandy.

 

Jakub Hrubý vyrůstal v hudební rodině, studoval varhany, zpíval ve sboru. Vystudoval konzervatoř v Kroměříži a HAMU v Praze - obor sólový zpěv u prof. René Tučka a Naděždy Kniplové. Je dvorním interpretem díla východočeských skladatelů Luboše Sluky a Jiřího Strejce. Na několika koncertech vystupoval pod taktovkou Tomáše Netopila. Spolupracoval s Pražskou komorní filharmonií, Pražským komorním orchestrem, Filharmonií Bohuslava Martinů, Filharmonií Hradec Králové, Komorní filharmonií Pardubice. Vystupoval ve všech evropských zemích, také v Libanonu a Izraeli nebo na Kanárských ostrovech. V letech 2010 – 2018 byl členem souboru opery Národního divadla v Praze. Od roku 2018 se věnuje sbormistrovství a hudebnímu vydavatelství.

 

Účinkující:

LADISLAV KOZDERKA – trubka

JAKUB HRUBÝ – baryton

PŘEMYSL KŠICA – varhany

 

Koncert se koná pod záštitou R. D. ICLic. Mgr. Pavla Andrše, faráře římskokatolické farnosti Hejnice.



ULOŽIT SI TUTO AKCI





info@dvorakuvfestival.cz
https://www.dvorakuvfestival.cz/koncerty


Zaslat odkaz na kulturní akci Dvořákův festival_KŘIŠŤÁLOVÝ KONCERT_Hejnice -Bazilika Navštívení Panny Marie, Hejnice na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?