Úvod  -> Koncerty ve Středočeském kraji  ->  Koncerty v Kutné Hoře

Dvořákův festival_Andělský hoboj_Jakub

Akce již proběhla!

25. 7. 2021

Akce již proběhla!

12:00

Kostel sv. Jakuba v obci Jakub – Církvice

Cena:100,- (rezervace nutná

Popis kulturní akce Dvořákův festival_Andělský hoboj_Jakub

Hobojista Jan Thuri patří k předním mladým hobojistům současnosti. Jan Thuri se narodil ve známé hudebnické rodině v Praze v roce 1975. Do styku s uměním se dostával již v raném věku, prostřednictvím hry na housle a klavír. Hře na hoboj se věnuje od svých 13 let. Již během studií na Pražské Konzervatoři (abs.1996), kde se školil ve třídě svého otce F. X. Thuriho. Od roku 2000-2003 studoval na vysoké hudební fakultě v Utrechtu pod vedením E. Rombouta, který je jedním z nejznámějších absolventů proslulého H. Holligera. Je zakladatelem souboru Thuri Ensemble. Jan Thuri působí jako profesor hry na hoboj na Pražské konzervatoři a vede mistrovské kursy v zahraničí (USA, Korea, Japonsko). Mimořádně pestrý repertoárový rejstřík Jana Thuriho zahrnuje výběr skladeb všech stylových období, včetně soudobých i avantgardních a je vyhledáván k interpretaci premiérových skladeb známých českých i světových soudobých skladatelů.

Jakub Hrubý vyrůstal v hudební rodině, studoval varhany, zpíval ve sboru. Vystudoval konzervatoř v Kroměříži a HAMU v Praze, obor sólový zpěv u Prof. René Tučka a Naděždy Kniplové. Je dvorním interpretem díla východočeských skladatelů Luboše Sluky a Jiřího Strejce. Na několika koncertech vystupoval pod taktovkou Tomáše Netopila. Spolupracoval s Pražskou komorní filharmonií, Pražským komorním orchestrem, Filharmonií Bohuslava Martinů, Filharmonií Hradec Králové, Komorní filharmonií Pardubice. Vystupoval ve všech evropských zemích, také v Libanonu a Izraeli nebo na Kanárských ostrovech. V letech 2010-2018 byl členem souboru opery Národního divadla v Praze. Od roku 2018 se věnuje sbormistrovství a hudebnímu vydavatelství.

Viktor Darebný se hře na varhany učil nejdříve u MgA. Michala Hanuše. Během maturitního ročníku Gymnázia Jiřího Ortena začal studovat hru na varhany na Konzervatoři Pardubice. Zde absolvoval v roce 2017 ve třídě prof. Josefa Rafaji. Od října 2017 je studentem Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze ve třídě odb. as. MgA. Pavla Černého. Je korepetitorem Učitelského smíšeného pěveckého sboru Tyl v Kutné Hoře, který je nejstarší dosud zpívající sbor na našem území (od r. 1846). Od patnácti let spolupracuje s Městskou hudbou Františka Kmocha. Pravidelně vystupuje na sólových koncertech, ale i jako korepetitor různých hudebních těles a sólistů (spolupráce např. se Symfonickým orchestrem hl. města Prahy FOK nebo Komorní filharmonií Pardubice). Od ledna 2018 je varhaníkem kutnohorské farnosti (Chrám sv. Barbory, kostel sv. Jakuba a další).

Účinkují:

JAN THURI – hoboj

JAKUB HRUBÝ – baryton

VIKTOR DAREBNÝ – varhany



ULOŽIT SI TUTO AKCI





info@dvorakuvfestival.cz
https://www.dvorakuvfestival.cz/koncerty


Zaslat odkaz na kulturní akci Dvořákův festival_Andělský hoboj_Jakub -Kostel sv. Jakuba v obci Jakub – Církvice na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?