Úvod  -> Koncerty v Olomouckém kraji  ->  Koncerty v Olomouci

D.Y.K.- koncert v Olomouci

Akce již proběhla!

02.06.2020

Akce již proběhla!

20:00

Výstaviště Flora Olomouc Olomouc

Cena:1490,-

PRODEJ VSTUPENEK D.Y.K.- koncert v Olomouci -Výstaviště Flora Olomouc Olomouc koupit vstupenku na D.Y.K.- koncert v Olomouci -Výstaviště Flora Olomouc Olomouc Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce D.Y.K.- koncert v Olomouci

Vojtěch Dyk nahrál sólové album D.Y.K. v New Yorku. Obklopil se špičkovými hudebníky v čele s držitelem Grammy Ondřejem Pivcem

V New Yorku, s prvotřídními hudebníky a muzikantskou svobodou v zádech, vznikalo nové album D.Y.K. zpěváka Vojtěcha Dyka. Ten si pochvaluje, že nahráváním vystoupil ze své komfortní zóny a ponořil se do světa bez hranic. První ochutnávkou byl hravý a roztančený singl Mr. Beat inspirovaný Rowanem Atkinsonem a postavičkou Mr. Beana. Album D.Y.K., na kterém se podílel věhlasný hudebník a producent Ondřej Pivec, vychází dnes 22. listopadu u Universal Music. Spolu s ním Vojtěch Dyk oznámil termíny jarního turné, na kterém ho doprovodí špičkoví muzikanti z New Yorku.

Deska vznikala kompletně v New Yorku ve spolupráci s Ondřejem Pivcem, který má doma cenu Grammy za album s Gregorym Porterem. Uznávaný muzikant, který v New Yorku žije již deset let, přizval do nahrávacího procesu také svou kapelu Kennedy Administration.

"Myšlenkou nahrát album v cizině jsem se zaobíral už asi devět let. Chtěl jsem se vymanit z komfortní zóny České republiky, kde znám skoro všechny lidi z muzikantského průmyslu, a pokročit zase o kus dál, do svého autorského nitra, hudebního vesmíru, do světa bez hranic. Díky Ondřeji Pivcovi a Kennedy Administration jsem v New Yorku vytvořil své nekompromisně svobodné CD," přibližuje novinku Vojtěch Dyk, který je dlouhá léta hudebně spojen hlavně s brněnským B-Side Bandem bandleadra Josefa Buchty.

"Když mě před nějakou dobou Vojta oslovil s tím, že by měl zájem se mnou spolupracovat na novém projektu, netušil jsem, jak rozsáhlá a umělecky uspokojující práce je přede mnou. Spojením Vojtova přirozeného talentu, newyorských hudebníků a prostředí, které jsem mohl poskytnout, vznikl podle mě na evropské poměry výjimečný a nezvykle kvalitní projekt, který má potenciál vejít do hudebních dějin," doplňuje Ondřej Pivec.

"Přemýšlel jsem, jaký žánr vlastně dělám, a zjistil jsem, že to nejde jednoznačně určit. Takže jsem si řekl, že pokud má být deska ze mne, musí být různorodá, což se i stalo," komentuje pestrost desky Dyk. Díky členům kapely Kennedy Administration je album provoněné autentickými vlivy americké kultury, popem, jazzem i soulem a mnoho skladeb je postavených na Hammondových klávesách, které skvěle ovládá právě Ondřej Pivec.



Štítky: Divadlo, Přednáška / Konference, Hudba, Punk

ULOŽIT SI TUTO AKCI





D.Y.K.- koncert v Olomouci -Výstaviště Flora Olomouc Olomouc

PRODEJ VSTUPENEK D.Y.K.- koncert v Olomouci -Výstaviště Flora Olomouc Olomouc prodej vstupenek  D.Y.K.- koncert v Olomouci -Výstaviště Flora Olomouc Olomouc Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY na D.Y.K.- koncert v Olomouci -Výstaviště Flora Olomouc Olomouc

Zaslat odkaz na kulturní akci D.Y.K.- koncert v Olomouci -Výstaviště Flora Olomouc Olomouc na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?