Úvod  -> Festivaly v Olomouckém kraji  ->  Festivaly v Šumperku

CIMBÁLOVE 2024- Šumperk

04.05.2024

Dům Kultury, Fialova 416/3, Šumperk

Cena:300 Kč

PRODEJ VSTUPENEK CIMBÁLOVE 2024- Šumperk -Dům Kultury, Fialova 416/3, Šumperk

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce CIMBÁLOVE 2024- Šumperk

Festival CIMBÁLOVE 2024 představuje skvělou příležitost pro všechny příznivce hudby. Tento hudební festival se zaměřuje zejména na různá pojetí lidové hudby, návštěvníkům však nabízí i nadžánrové přesahy a bohatý doprovodný program.

Festival se skládá z několika festivalových bloků s různým zaměřením. V první části se představí jednak dětské lidové hudby, ale také sbory a místní cimbálové muziky.
Samotnou třešničkou na dortu CIMBÁLOVE jsou headlineři festivalu, kterými se letos stala dvě zahraniční tělesa. Jsou jimi Pekovci, hudební uskupení stavějící základy svého repertoáru na tradiční romské hudbě, a Hrdza, world-music kapela s více než dvacetiletou tradicí a mnohými oceněními na svém kontě. Celý festival již tradičně zakončí afterparty se společným jam session.

Festival CIMBÁLOVE je místem setkávání nejen hudebníků, ale také místem s možností poznání nových prodejců a řemeslníků, kteří ve svých stáncích nabízejí produkty spojené s lidovou tradicí. Rovněž stánky s dobrým jídlem a pitím od lokálních prodejců letos nebudou výjimkou.

Ať už jste dlouholetými milovníky folkloru nebo jen hledáte zajímavý způsob, jak strávit sobotní den, Festival CIMBÁLOVE 2024 je pro Vás tou pravou volbou.

 

Účinkující: Hrdza, Pekovci, Hradecká cimbálová muzika, Pěvecký sbor Žavez, SPZ Permoník Karviná, Cimbálová muzika ZUŠ Iši Krejčího Olomouc, Lidová muzika ZUŠ Zábřeh, Cimbálka CML Šumperk

* Děti do 6 let v doprovodu dospělé osoby mají vstup na stání za symbolických 10 korun, v případě rezervace místa na sezení je částka 80 Kč.



Štítky: Folk / Country, Worldmusic, Lidová hudba / Dechovka

ULOŽIT SI TUTO AKCI





CIMBÁLOVE 2024- Šumperk -Dům Kultury, Fialova 416/3, Šumperk

PRODEJ VSTUPENEK CIMBÁLOVE 2024- Šumperk -Dům Kultury, Fialova 416/3, Šumperk

KOUPIT VSTUPENKY na CIMBÁLOVE 2024- Šumperk -Dům Kultury, Fialova 416/3, Šumperk

Zaslat odkaz na kulturní akci CIMBÁLOVE 2024- Šumperk -Dům Kultury, Fialova 416/3, Šumperk na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?