Úvod  -> Koncerty ve Středočeském kraji  ->  Koncerty v Praze-východ

Česká mše vánoční

Akce již proběhla!

7.12.2023

Akce již proběhla!

19:30

Kulturní a informační centrum Kamenice, Riegenhofferovo nám. 434

Cena:250,- Kč

Popis kulturní akce Česká mše vánoční

Symfonický orchestr Dalibora Havlíčka ve spolupráci s Kamenickým smíšeným sborem a smíšeným sborem Homunculi uvede ve velkém sále Kulturního centra v Kamenici Českou mši vánoční „Hej, Mistře!“ Jakuba Jana Ryby.
 
Ačkoli byl Jakub Jan Ryba autorem zhruba 1 300 kompozic, od písní přes komorní hudbu až po symfonie, jeho nejslavnější a dodnes nejhranější skladbou je právě jeho Česká mše vánoční. Tato skladba, zvaná také jako mše „Hej, mistře!“, patří stále neodmyslitelně k českým Vánocům. Pro svou svěží a radostnou atmosféru se i po téměř 230 letech každoročně těší oblíbenosti širokého publika.
 
Symfonický orchestr Dalibora Havlíčka zařazuje v předvánočním čase mezi své koncerty Českou mši vánoční již 4. rokem a úspěšně spolupracuje s několika smíšenými sbory. Ve středočeské Kamenici vystoupí společně s Kamenickým smíšeným sborem založeným v roce 2018 pod vedením sbormistryně Alžběty Brzotické a smíšeným sborem Homunculi působícím v Jílovém u Prahy pod vedením sbormistra Tomáše Svobody.


ULOŽIT SI TUTO AKCI





k.brzoticka@centrum.cz
http://kckamenice.cz/akce/ceska-mse-vanocni/

Česká mše vánoční -Kulturní a informační centrum Kamenice, Riegenhofferovo nám. 434

Zaslat odkaz na kulturní akci Česká mše vánoční -Kulturní a informační centrum Kamenice, Riegenhofferovo nám. 434 na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?