Úvod  -> Koncerty v Karlovarském kraji  ->  Koncerty v Sokolově

BRUTUS- koncert Loket

Akce již proběhla!

24.11.2023

Akce již proběhla!

Kulturní dům Dvorana, Radniční 312, Loket

Cena:350 Kč

PRODEJ VSTUPENEK BRUTUS- koncert Loket -Kulturní dům Dvorana, Radniční 312, Loket

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce BRUTUS- koncert Loket

Brutus je česká rocková a taneční skupina, která pro svůj styl razí termín pravý bigbít. Skupina je považována za legendu českého tancovačkového bigbítu.

Skupina vznikla v roce 1966 pod jménem Mandragora v Rakovníku. V době normalizace byla několikrát nucena činnost pozastavit a vždy ji obnovila pod novým názvem (1973 – Elektronik, 1980 – Brutus, 1982 – Kyklop). Po sametové revoluci vystupuje pod názvem Brutus a objíždí se svými čtyřhodinovými, v osmdesátých letech pravidelně šestihodinovými zábavovými koncerty celou Českou republiku, od sálů velkých měst po sokolovny v zapadlých vesnicích. V roce 1995 skupina hrála ve filmu Indiánské léto Saši Gedeona, podílela se na sitcomu Comeback, kde fragment songu kapely Zdá se mi tvoří jeho znělku a samotní členové skupiny hrají ve dvou jeho dílech. Píseň Gorila zní i ve filmu Jana Prušinovského Okresní přebor. Kapela vystupuje ve filmu Tomáše Svobody Dvě nevěsty a jedna svatba. Brutus tam má několik známých songů a je i vidět několik minut na venkovské tancovačce. Skupina spolupracovala nebo vystupovala např. s legendárními UK SubsTV SmithDr. Feelgood nebo slovenskými Zóna A či No Name. Úzce spolupracují s britskými The Vibrators.

Členové skupiny

Za celou historii skupiny se v ní vystřídalo 49 muzikantů. V současnosti hraje kapela ve složení Vladimír Hasal (kapelník, manažer), Alexander „Sáša“ Pleska (frontman, umělecký vedoucí), Pavel Fišar, Milan Křížanovský, František Matějovský, Václav Trlica, Jan Prokop, Zbyněk Šlajchrt (občas), Jan Bitman (občas), Jan Nový (občas), Michal Cerman (občas).

Koncerty a texty

Kapela hraje na svých koncertech zhruba čtyři hodiny, což činí cca 60–70 písní za večer. Celkový repertoár skupiny Brutus činí něco přes 100 písní. Během koncertů hrají rovněž některé coververze, převážně britských a amerických rock'n'rollových hudebníků (např. Chuck BerryThe ShadowsThe KinksEddie CochranBob Dylan a mnoho dalších).

Texty kapely jsou různorodé, avšak převážně mají veselý charakter – pojednávají o lásce, pití, tanci či rock and rollu. Některé jsou i téměř dadaistické.

Známé hity

Skupina Brutus vydala v roce 1997 svoje první a doposud poslední výběrové album Best of Brutus, avšak častým hraním velkého kvanta písní, včetně písní na přání, už téměř všechny zlidověly. I přesto je zde několik zásadových a populárních písní, jako např.:

  • Dlažební kostka
  • Hej kámo
  • Hospody hospody a restaurace
  • Gorila
  • První polibek
  • Opijem se
  • Dej se políbit
  • Dřív než zaplatíš
  • Somráci
  • Plakej dívko
  • Poslední přání
  • Zdá se mi
  • Kdo na to má
  • Tvoje máma to ví, že jsem blázen

a mnoho dalších.

 

Předprodej 350,-Kč  / na místě 400,-Kč


Koncert BRUTUS v listopadu 2023 Loket




ULOŽIT SI TUTO AKCI





BRUTUS- koncert Loket -Kulturní dům Dvorana, Radniční 312, Loket

PRODEJ VSTUPENEK BRUTUS- koncert Loket -Kulturní dům Dvorana, Radniční 312, Loket

KOUPIT VSTUPENKY na BRUTUS- koncert Loket -Kulturní dům Dvorana, Radniční 312, Loket

Zaslat odkaz na kulturní akci BRUTUS- koncert Loket -Kulturní dům Dvorana, Radniční 312, Loket na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?