Úvod  -> Koncerty v Jihomoravském kraji  ->  Koncerty v Brně

BODY WORLDS/CYKLUS ŽIVOTA/www.bodyworlds.cz- Brno

Akce již proběhla!

24.11.2020

Akce již proběhla!

09:00

Výstaviště Brno Brno

Cena:0,-

PRODEJ VSTUPENEK BODY WORLDS/CYKLUS ŽIVOTA/www.bodyworlds.cz- Brno -Výstaviště Brno Brno koupit vstupenku na BODY WORLDS/CYKLUS ŽIVOTA/www.bodyworlds.cz- Brno -Výstaviště Brno Brno Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce BODY WORLDS/CYKLUS ŽIVOTA/www.bodyworlds.cz- Brno

Originální výstava o lidském těle Body Worlds z dílny zakladatele metody plastinace Gunthera von Hagense poprvé v Brně

Světová výstava Body Worlds – Cyklus života bude otevřena 24. září na Výstavišti v Brně. Tato jedinečná výstava o lidském těle z dílny samotného zakladatele metody plastince Dr. Gunthera von Hagense má v Brně svoji českou premiéru.

Výstava provede své návštěvníky cyklem lidského života od početí, přes zrození, růst, dospělost, stáří až ke smrti. Výstava na celotělových exponátech ukazuje lidské tělo do všech detailů. Od kůže přes svalstvo, kostru až k nervovému systému, oběhové soustavě, dýchací soustavě a všem orgánům lidského těla. Celou výstavou návštěvníky provedou speciálně vyškolení studenti medicíny. 

Výstava Body Worlds klade zvláštní důraz na zdravý životní styl, upozorňuje nejen na rizika způsobená kouřením, ale věnuje se také obezitě a dalším civilizačním chorobám. Zčernalé plíce kuřáka jsou odstrašujícím příkladem, stejně jako tělo s vrstvami podkožního a meziorgánového tuku. Součástí výstavy je praktický nácvik první pomoci, školení, jak správně kontaktovat tísňovou linku a jak se chovat v život ohrožujících situacích jako je autonehoda, úraz či požár. 

„Věříme, že po komplikovaném konci minulého školního roku pedagogové i rodiče přivítají výstavu, na které se děti během dvou hodin naučí, pochopí a prakticky osvojí o lidském těle víc než za mnoho hodin strávených ve škole“, upozorňuje Květa Havelková z pořádající společnosti JVS GROUP. 

Výstava Body Worlds vznikla v evropské laboratoři a její exponáty byly vytvořeny z těl evropských dobrovolných dárců a zcela tak odpovídá současné evropské legislativě. Plastináty vyrobené v laboratořích Gunthera von Hagense se využívají jako učební pomůcky na středních a vysokých školách po celé Evropě i v Americe. Samotnou výstavu již viděly miliony návštěvníků na několika kontinentech, naposledy byla prezentována v Německu.

„Ze zkušeností z předchozích výstav o lidském těle víme, že tyto výstavy se pro mnoho dětí stávají inspirací při výběru budoucího povolání. A to nejen lékařské profese, ale i jako zdravotní sestry, záchranáři apod. Potřeba poznat lidské tělo a pomáhat je v dětech hluboce zakořeněna a na této výstavě se u mnoha z nich ještě rozvine,“ doplňuje Květa Havelková.  



Další koncerty Tomáše Kluse
Oficiální web Tomáše Kluse: http://www.tomasklus.cz/


ULOŽIT SI TUTO AKCI





BODY WORLDS/CYKLUS ŽIVOTA/www.bodyworlds.cz- Brno -Výstaviště Brno Brno



PRODEJ VSTUPENEK BODY WORLDS/CYKLUS ŽIVOTA/www.bodyworlds.cz- Brno -Výstaviště Brno Brno prodej vstupenek  BODY WORLDS/CYKLUS ŽIVOTA/www.bodyworlds.cz- Brno -Výstaviště Brno Brno Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY na BODY WORLDS/CYKLUS ŽIVOTA/www.bodyworlds.cz- Brno -Výstaviště Brno Brno

Zaslat odkaz na kulturní akci BODY WORLDS/CYKLUS ŽIVOTA/www.bodyworlds.cz- Brno -Výstaviště Brno Brno na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?