Úvod  -> Koncerty v Pardubickém kraji  ->  Koncerty ve Svitavách

Beata Hlavenková a kapela Snů- Litomyšl

Akce již proběhla!

27.10.2020

Akce již proběhla!

MC Kotelna, Kapitána Jaroše 1129, Litomyšl

Cena:220 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Beata Hlavenková a kapela Snů- Litomyšl -MC Kotelna, Kapitána Jaroše 1129, Litomyšl

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Beata Hlavenková a kapela Snů- Litomyšl

Beata Hlavenková, Sně

…Album Sně plné životních a naléhavých písní je pro mne osobně v letošním roce jedním z vrcholů tuzemské hudební produkce. Věřím, že svou vnitřní krásou, obrysem bolesti a uhrančivou muzikalitou vstoupí do srdcí těch, kteří hledají. (Milan Bátor)

…Že písničky psát umí, osvědčila nejen v Baromantice, ale třeba i v projektech pro děti. Nicméně až nyní je zcela zjevné, že velký podíl na náladě i formě písní Baromatiky je právě její….Její album Sně je definitivním krokem k nadžánrovému a nadčasovému “písničkářství”. A sledovat její další vývoj bude nesmírným potěšením. (Ondřej Bezr)

….Na aktuálním CD Sně se zhudebněnou poezií mohla Hlavenková poprvé předvést  na ploše více než třičtvrtě hodiny hned několik pěveckých rejstříků a zároveň pracovat s gradací a vývojem jak jednotlivých skladeb, tak celého zpívaného alba. Album Sně je jiné než předchozí instrumentální nahrávky. O tom, že jde o jednu z nejpozoruhodnějších domácích desek roku 2019, však není pochyb. (Milan Tesař)

...Potkávají se tu autorčiny jazzové kořeny i vzdělání, zkušenost ze spolupráce s Lenkou Dusilovou i neoklasické klavírní polohy z předchozích sólových alb. Hlavenková se ničeho nevzdává, volně proplouvá mezi tím vším zcela přirozeně a místy nabízí až geniální návod, jak to vše citilivě propojit... (Antonín Kocábek)

 

Album Sně je pátým albem Beaty Hlavenkové, na němž se poprvé představuje také v roli zpěvačky. Beata zde zhudebnila básně Bohuslava Reynka a Petra Borkovce, dvě písně opatřila svými vlastními texty, jedním slovenským textem přispěl Martina Vedej a polským Dorota Barová. Beata používá klavír, Prophet, Rhodes a elektroniku. Hlavním hudebním partnerem při vzniku alba byl Beatě OSKAR TÖRÖK (Vertigo, Wojtek Mazolewski Quintet a další), zde nejen ve své tradiční roli trumpetisty, ale též jako hráč na bicí, perkuse a zpěvák. Spoluproducentem alba, který nahrávky opatřil kytarovými party, je PATRICK KARPENTSKI (ex Baromantika, Toxique, Lake Malawi)  Spolu s nimi doplňuje koncertní podobu alba SNĚ výjimečný basista MILOŠ PETER KLÁPŠTĚ (Tryptych, Aneta Langerová a další).

Nadžánrová tvorba Beaty Hlavenkové se vyznačuje jasně rozpoznatelným autorským rukopisem a citlivou a soustředěnou intepretací. Kromě své vlastní hudby a čtyř oceňovaných alb (Joy for Joel, Theodoros, Scintilla, Bethlehem) též dlouhodobě spolupracovala s Lenkou Dusilovou na jejich společných projektech Eternal Seekers a Baromantice. Píše hudbu scénickou, filmovou (Dukla61), písně pro děti (Pišlické příběhy) a věnuje se též mentorské činnosti.

Její alba vycházejí u Animal Music.



Štítky: Hudba

ULOŽIT SI TUTO AKCI





Beata Hlavenková a kapela Snů- Litomyšl -MC Kotelna, Kapitána Jaroše 1129, Litomyšl

PRODEJ VSTUPENEK Beata Hlavenková a kapela Snů- Litomyšl -MC Kotelna, Kapitána Jaroše 1129, Litomyšl

KOUPIT VSTUPENKY na Beata Hlavenková a kapela Snů- Litomyšl -MC Kotelna, Kapitána Jaroše 1129, Litomyšl

Zaslat odkaz na kulturní akci Beata Hlavenková a kapela Snů- Litomyšl -MC Kotelna, Kapitána Jaroše 1129, Litomyšl na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?