Úvod  -> Kulturní akce pro děti v Praze  ->  Kulturní akce pro děti v Praze

Autem Jižní Amerikou od Kolumbie po Patagonii- Praha

Akce již proběhla!

20.04.2020

Akce již proběhla!

Kavárna dobrodruha, Seifertova 4, Praha

Cena:120 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Autem Jižní Amerikou od Kolumbie po Patagonii- Praha -Kavárna dobrodruha, Seifertova 4, Praha

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Autem Jižní Amerikou od Kolumbie po Patagonii- Praha

V létě 2019 jsem s kamarádem přiletěl do Medellinu v Kolumbii, měli jsme před sebou půl roku cestování v Jižní Americe. Zvítězil v první chvíli trochu bláznivý nápad koupit si auto, vzhledem k vysokým cenám jsme vybrali Renault Megane, nic moc na přejezdy hor a nezpevněné cesty, kterých nás čekaly mraky. Vyjeli jsme pak z města Pabla Escobara a zjistili, že to nebude tak jednoduché.

Auto se většinu času přehřívalo, takže jsme museli topit o to více, o co tepleji bylo. Zároveň mělo problémy na mnoha z jihoamerických silnic. Naše cesta nás zavedla Z Kolumbie do Ekvádoru a dále do Peru, Bolívie, Chile, Argentiny. Mnohokrát jsme píchli, několikrát řešili vážné opravy, uvízli na ostrově Chiloe v Chile, kde protestující proti vládě zablokovali jediný most, dojeli do nejjižnějšího města světa, projeli jednoproudové silnice s šílenými srázy, mnohokrát se vraceli, protože naše auto prostě nemohlo přejet kameny a kusy skal, několikrát vyjeli do 5000 metrů a vylezli na sopku Chimborazo (6263m).

Na nejjižnějším bodu jsme se pak otočili a dojeli Argentinou na sever země, kde jsme chtěli auto prodat, to ale nešlo, tak jsme dojeli přes Buenos Aires, Uruguay a vodopády Iguazu do Paraguaye, ale ani tam nešlo naše auto legálně prodat. Nakonec jsme tedy byli nuceni dojet zpět do Kolumbie a tam jsme se již Megane zbavili. Konečný součet ujetých kilometrů se zastavil na 37 000.



Štítky: Přednáška / Konference, Sport, Pro děti, Workshop, Osobní rozvoj, Cestování, Stand-up

ULOŽIT SI TUTO AKCI





Autem Jižní Amerikou od Kolumbie po Patagonii- Praha -Kavárna dobrodruha, Seifertova 4, Praha

PRODEJ VSTUPENEK Autem Jižní Amerikou od Kolumbie po Patagonii- Praha -Kavárna dobrodruha, Seifertova 4, Praha

KOUPIT VSTUPENKY na Autem Jižní Amerikou od Kolumbie po Patagonii- Praha -Kavárna dobrodruha, Seifertova 4, Praha

Zaslat odkaz na kulturní akci Autem Jižní Amerikou od Kolumbie po Patagonii- Praha -Kavárna dobrodruha, Seifertova 4, Praha na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?